L’Oréal komt met primeur: bijenmelk voor droog haar

Twee weken geleden plaatsten wij een blogje over slangengif, slakkenslijm en bijenspuug in crèmes. ‘Vooral in exotische Verweggistans hebben ze er een handje van. Maar geloof me, de gemiddelde zichzelf respecterende fabrikant gaat echt geen slangengif, bijenkots of slakkenslijm aanbieden', aldus Monique. En rarara wat zat er deze week tussen de post? Een nieuwe haarverzorginglijn van cosmeticagigant L'Oréal met als spectaculair nieuw ingrediënt Royal Jelly. Ook wel bekend als bijenmelk of koninginnengelei…..

 

 

 

Oke, eerst even een korte uitleg over wat Royal Jelly nou precies is. Eigenlijk is het een soort zeer exclusieve honing die alleen bedoeld is voor babybijen en de koningin. Het persbericht omschrijft Royal Jelly als volgt: het wordt gemaakt door bijen en is een uitzonderlijk voedend concentraat. Het is het voedsel dat jonge bijen enkele dagen krijgen voordat het het exclusieve voorrecht wordt van de bijenkoningin voor de rest van haar leven. Royal Jelly is essentieel voor het overleven van de bijen, aangezien het zorgt voor een ongelofelijk groeivermogen en een lang leven. Dankzij Royal Jelly ontwikkelt de koningin zich buitengewoon snel, waarbij haar gewicht na de eerste drie dagen met een factor 1000 is toegenomen. Ze heeft ook een levensverwachting van 5 á 6 jaar, terwijl de werksters slechts een dag of 40 leven.

Dat Royal Jelly is dus een heel krachtig goedje. Maar waarom is het zo goed voor ons haar? Royal Jelly is eigenlijk een elixer van voedingstoffen. Het is rijk aan glucides, proteïnes, essentiële aminozuren, grote hoeveelheden vitamines, mineraalzouten en oligo-elementen. Een bron van vitaliteit die droog haar weer nieuw leven geeft.

Grappig, want verderop in het blogje over slangengif, slakkenslijm en bijenspuug schreef Monique ook nog het volgende: ‘Bij bijen moet ik meteen aan pollen denken die ook je huid zo wonderlijk kunnen opkrikken dankzij de hoge doses sporenelementen – gewoon door pollenkorrels te slikken. Heb ik ooit eens gedaan, dus weet het proefondervindelijk. Ook mijn haar werd er prachtig van. Glanzend en vol.' Er lijkt dus wel degelijk een bepaalde, werkzame link te zijn…Maar dat ze op een gegeven moment ook vette allergische reacties kreeg, wordt ook onderstreept door het blog van deze Amerikaanse dermatologe in wording, die wat vaktijdschriften erbij haalde om te kijken of claims over royal jelly onderbouwd zijn:-)

De nieuwe Royal Jelly haarverzorginglijn van Elvive L'Oréal heet Re-Nutrition en bestaat uit een ruim aantal verzorgingsproducten. Natuurlijk is er een shampoo, crèmespoeling en diep herstellend masker, maar L'Oréal komt ook met twee volledig nieuwe producten: voedende melk voor overdag en een nachtelixer. Twee innovatieve producten die niet worden uitgespoeld en het haar gedurende de dag of nacht intensief voeden.

De producten zijn verkrijgbaar vanaf augustus 2008

 

Lees ook:

Haar; de krullenkracht van L'Oréal

Platinablonde lokken Agyness Deyn kapsel van de eeuw

Marrocanoil om je haar te temmen

Copyrights: www.moniquelindeboom.nl

 

Lees ook:Slangengif, slakkenslijm en bijenspuug in cremes
Lees ook:Lavendel in de badkamer
Lees ook:Gel en wax ineen
Lees ook:Net zo sensueel als Demi Moore….
Lees ook:Gold Coffee laat je huid stralen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>