Slangengif, slakkenslijm en bijenspuug in cremes

Ik snap soms werkelijk niet hoe makkelijk de schrijvende pers zich laat meeslepen als het gaat over kulcosmetica, en met name over kulingredienten. De Engelse Mail Online publiceerde een artikel over slangengif, slakkenslijm en bijenspuug in pottencreme om je huid te verfraaien. Sensationele bullshit. Waar gaat het over?

 

Er zijn altijd wel obscure chemici en fabrikanten te vinden op deze planeet die werkelijke linke stoffen in een product stoppen. Vooral in exotische Verweggistans hebben ze er een handje van. Maar geloof me, de gemiddelde zichzelf respecterende fabrikant gaat echt geen slangengif, bijenkots of slakkenslijm aanbieden. Wat ze wel doen is goed kijken naar deze stoffen en ze geheel kunstmatig biotechnologisch namaken (en dan natuurlijk ook zeker anders noemen, want ze weten echt wel dat de gemiddelde consument helemaal niet op horror-cremes zit te wachten).

Toch……

Het verhaal van het slangengif is serieus te nemen. Kom je met de werkelijke stof in aanraking treden er onmiddellijk verlammingsverschijnselen op, maar biotechno nagemaakt blijkt het in de vorm van peptiden (eiwitten) een verrassende ontspannende uitwerking op de huidzenuwen te hebben. En dit mechanisme wordt al op grote schaal gebruikt in zg. Botox-alike-cremes. Waarvan marketeers zo oeverloos dom en hardnekkig blijven beweren dat het dezelfde werking als Botox heeft – spierverlamming. Bullshit natuurlijk, maar een licht ontspannende werking oppervlakkig op de huid heeft het wel, waardoor dus ook fijne lijntjes iets verminderen. O.a. Ericson Laboratoire (dat dus wel een slang en met giftong in de printuitingen laat zien – gelukkig naar de schoonheidsspecialiste toe en niet naar de consument want je wordt er eng van) en DermaQuest (doet dan dus heel verstandig niet).

Slakkenslijm en bijenspuug ben ik nog niet tegengekomen in gangbare merken. Ik ken wel een product waarin oesterextract zit en wat ook een beetje slijmerig aanvoelt maar een serieus geweldig huideffect geeft (aanrader!: Serum Nacre, te koop bij de spa Chateau L'Ermitage in Belgie). Je huid ziet er heel glad en strak en absoluut ontspannen uit. Bij bijen moet ik meteen aan pollen denken die ook je huid zo wonderlijk kunnen opkrikken dankzij de hoge doses sporenelementen – gewoon door pollenkorrels te slikken. Heb ik ooit eens gedaan, dus weet het proefondervindelijk. Ook mijn haar werd er prachtig van. Glanzend en vol. Maar toen ik later nog eens een kuur wilde slikken, kreeg ik acuut allergische aanvallen. Vreemd.

Maar voor de rest? Keep your head cool, please:-)

Als je het hele verhaal eens wilt lezen, doe je dat hier.

Wil je weten wie deze artikelen schrijft? Kijk op www.moniquelindeboom.nl

 

Lees ook:L’Oréal komt met primeur: bijenmelk voor droog haar
Lees ook:Nivea Goodbye Cellulite Gel met pillen werkzaam?
Lees ook:Beautypillen van Biodermal en Imedeen, zin of onzin?
Lees ook:Make-up wordt steeds natuurlijker
Lees ook:Wat is jouw favoriete product? Schrijf er op los!

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Slangengif, slakkenslijm en bijenspuug in cremes

  1. X

    Niets over voorhuidjes van onschuldige baby’s?

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    @ X: nou, vertel dan?

      /   Reply  / 
  3. F.Floor (62)

    Bijenspuug? Oh koninginnegelei zal ze bedoelen maar dat spul is zéker niet verkeerd en wordt al eeuwen aanbevolen.
    Het is tamelijk duur. Mijn ervaring ermee is dat het werkt op een aantal ecseemsoorten vooral het aan psychisch gedachte constitutioneel exceem is het het enigste bekende middel dat tenminste nog wat doet.
    Maar ook vloeibare honing is een perfekt medicijn. Ik liet enige Vitras-medewerksters zien dat je open doorligwonden van een 90-jarige met verse honing in een week weer dicht kon krijgen en ze stonden versteld!
    In de Koran staat dan ook vermeld “dat bijen er iets doordoen dat met het immuunsysteem heeft te maken” ja en datte is bijenspuug.

    Voorts heeft de Utrechtse gemeentepolitie in 1963 eens uitgezocht ‘wat er in jongenspuug nou allemaal inzit’ – dit vanwege het geflodder van enige van hun piepjonge medewerkers die de hele dag over vingerafdrukken zaten gebogen (13-18 jaar – daarna zie je niet zo haarscherp meer).
    Tot hun verbijstering zat er niet alleen onmisbare eiwitten in maar ook een soort morfine dat 24 keer krachtiger dan opium was!
    “Deze sterkte is zelfs strafbaar” – zo verzekerden ze mij in alle oprechtheid.
    En er zat zelfs een stof in die direkt een eisprong kon opwekken kortom er werd opeens met ontzag over vreemde stofjes gesproken dus dit wat bizarre verhaal dat Monique opdiept verbaast me niet echt nee.

    Wat de vraag van X betreft Monique, ik weet dat besneden te zijn een verschrikkelijk diep beleden trauma kan zijn. Daarvoor verwijs ik ‘X’ naar de discussie “Vooruit voorhuid” die hij nog vinden kan op Grenswetenschappen.nl want discussies dáárover lijkt me voor dít cover niet de bedoeling.

      /   Reply  / 
  4. teha

    hihi

      /   Reply  / 
  5. redactie, monique

    Meneer Floor, u bent een wonderlijk man:-) Wat heeft u in een vorig leven eigenlijk gedaan?

      /   Reply  / 
  6. X

    Een beetje Google gebruiken kan er niet vanaf? Valt me tegen.

    http://www.nbc10.com/health/1808693/detail.html

    Blijkt dat ze de cellen eerst opkweken en het medium gebruiken. INCI is namelijk “Human Fibroblast Conditioned Media”. Maar goed, het blijkt te werken.

      /   Reply  / 
  7. redactie, monique

    wat een bak…haha. kan me ook helemaal voorstellen dat die ‘voorhuidjes-creme’ uit amerika komt, waar het besnijden van baby-jongens nog altijd regel is….(waar ik overigens van gruwel)

      /   Reply  / 
  8. F.Floor (62)

    Vorige levens? Dat heb ik allemaal uitgezocht, is echt niet zo moeilijk je gaat er gewoon met de vraag op slapen en dan droom je het allemaal direkt bij elkaar.
    Maar dan… de auto gestart en alle locaties opgezocht en gesprekken met huidige bewoners gevoerd en je staat als aan de grond genageld dat kan ik je wel garanderen oei!!

    Al mijn vorige levens waren boer – en telkens werd ik vermoord. In 1904 was ik dat zó zat dat ik zei ik stop ermee om daar telkens vermoord te worden zo is het genoeg.
    (door de Rijkspolitie werd Hannes Floor in 1904 uit de fortgracht Ruigenhoeck bij Groenekan (U) opgevist met de schaatsen nog aan).
    “Oke” zei een geeljas – “Je zult nu alle moordpogingen overleven maar daarvoor moeten we eerst wat bij je indoen een apparaatje dat ons waarschuwt.
    “Dus ik wordt niet meer vermoord?” – “Nee maar je zult nu nog veel gekkere dingen meemaken” (is gebeurd).
    “Oke dus dan maar weer terug” – “Oh nee dat is vèèl te vroeg en je wordt geen boer”.
    -”Geen boer?” – “Nee een nieuw beroep namelijk halfgeleiderectricien maar dat beroep bestaat nog niet”.
    “Dus geen boer? Nou dan hoeft het voor mij niet” – “Wacht even je wordt nu toch op een boerderij geboren maar je wordt geen boer”.
    “Maar hoe oud wordt ik nou? Anderen worden 60 en sommigen 80 en ik nooit ouder dan 40.”
    “Dat weten we niet en we horen dat eigenlijk wel te weten maar in dit geval niet. In elk geval word je nu zo oud dat de mensen er schande van zullen spreken” (…)

    En zo is het ook allemaal gegaan. Ik was een “zeer gewenst kindje” omreden dat ik vlak na de oorlog op de wereld kwam en op m’n 5e was ik verloofd met de dochter van de dominee. Zij wist precies hoe jongetjes in elkaar steken en leerde me vanalles maarja: ze was al zéven. Alleen jammer van het foute geloof want ze waren daar griffemeerd dus dat mocht niet meer.

    Ik ben bezig nog eens alles in een boek te verwerken (getiteld: Aan de voeten van de Meester) maar het schiet niet echt op omreden dat mijn vakdomein inslagkunde/inductiekennis (van de bliksem) nog wel prioriteit heeft.
    Eventjes afwachten dus nog maar. Maar er staan toch al de eerste 3 delen op Internet?

      /   Reply  / 
  9. redactie, monique

    :-) u bent een grappig man. ik bedoelde eigenlijk, wat heeft u in uw werkende leven gedaan. ik ben namelijk in de veronderstelling dat u met pensioen bent. klopt dat? nu gaat u natuurlijk zeggen dat u nog steeds werkt…geloof ik graag! wat uw website betreft, ik heb wel eens een poging ondernomen om die lange lijst literatuur over talloze onderwerpen te bestuderen, maar verder dan dat ben ik nooit gekomen. er gebeurt ook weinig als ik ergens op klik.

    nou, goede avond maar weer:-)

      /   Reply  / 
  10. F.Floor (62)

    ??? neen die website is van een 15-jarige knul waarop ze een stoel overmidden hebben geslagen dus dat schept een band. Maar als je klikt op 1 van 23 scripties moet je toch gewoon tekst kunnen lezen van http://www.promootio.nl/floor
    Ik heb tot mijn 52e in de electronica gezeten maar daar kwam abrubt een einde aan toen ik op een onverlichte vrachtwagen knalde die het voertuig middenop een voorrangsweg had geparkeerd – de meesten overleven dat niet, bij mij ontbreekt nu een halve knieschijf en mijn Engelse taalmodule werkt niet goed. Dat was voor boerderij ‘t Vagevuur in Odijk tegenover de bokkenstal aan de achterzijde van boerderij ‘t Hellegat.
    Volgens de UMCU arts was ik in de Nederlands medische geschiedenis de 1e die datte overleefd heeft dus nou ben ik een mirakel… ikzelf hou het meer op het oerdegelijke hollands fabrikaat (‘t was er zoeentje met bretelles vanonderen, daarvoor had ik er ook al zoeentje met bretelles vanonderen om een boom dubbelgevouwen maar dat duurde toen 3 weken voor ik weer wakker werd).

    Nee het leven zit niet mee dat kun je wel stellen ja. Ikzelf kreeg 2x een kogel door me kop, 1 dikke kogel door mijn buik, 1 tor die zich door mijn buikwand vrat, 5 bromfietsongelukken, 2 tractorongelukjes, 4 autoongevallen, 3x van een ladder gevallen, 2x weggespat door 10-duizend volt en van 220 volt kan ik niet meer tellen dat zijn er wat teveel en dat hoort bij je beroep.
    Maar er zijn er meer van. Prins Bernhard bv. had 70 zware autoongelukken meegemaakt en is ook nog 5x met vliegtuig-en-al naar beneden komen dwarrelen maar in 1962 ging alleen zijn propellermotor als 1e naar benee maar had hij toen juist zijn parachute niet bij zich dus die droeg hij sindsdien altijd om zelfs in een jet.
    Maar de meesten in mijn eigen familie verdenken me er serieus van dat ik toch wel een engeltje op mijn schouder heb – vooral omdat ik de hetere vuren van 2000 graden prefereer om erop te vuurlopen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>