mmmakkelijk.nl: niet meer nadenken over wat je gaat eten!

mmmakkelijknl 2Maak je leven aangenaam!

Wil je elke week automatisch per email een menu mét boodschappenlijst en receptuur krijgen? Ga naar www.mmmakkelijk.nl en je eet gezond en geen dag meer hetzelfde!

Het werkt heel eenvoudig. Je schrijft je in op de website en vervolgens kun je invullen voor hoeveel mensen je kookt, welke dingen je gezin graag eet en voor hoeveel dagen per week je een voorstel wilt. Ook met bijzonderheden zoals kindvriendelijk of vegetarisch eten houdt de website rekening. Zo krijg je elke week een op jouw gezin afgestemd menu in je mailbox, compleet met boodschappenlijst en receptuur. ‘Alle recepten passen in een gezond voedingspatroon van 2.000 kcal per ’, vertelt Merijn. Ook met een gezonde verdeling van voedingsstoffen over de week is rekening gehouden. ‘Als je het standaard weekmenu kiest eet je twee keer vlees, twee keer vis, een keer gevogelte, een keer vegetarisch en een keer ‘divers’. Dat is elke week weer een verrassing.’ Alle recepten zijn speciaal voor mmmakkelijk.nl geschreven door een voedingsdeskundige en gediplomeerd kok.

Koken is leuk!

Merijn had het idee voor haar website al tien jaar en heeft dat nu samen met een team van enthousiaste mensen verwezenlijkt. ‘Met mmmakkelijk.nl is lekker, verrassend en gevarieerd koken voor iedereen te doen. Het vraagt even een omschakeling en dan maakt onze site koken echt leuk!’ Ook variaties in het menu zijn mogelijk, bijvoorbeeld als je gasten krijgt. Je kunt dan simpelweg het aantal eters voor die dag aanpassen. De boodschappen worden daar vanzelf op aangepast. En als je een voorgesteld recept niet lekker vindt, dan kun je dit op je eigen pagina op de site wijzigen. Bij ieder recept zit een eetweetje en op de website zelf kun je kooktips vinden. Zo wordt koken leuk en leer je zonder veel moeite steeds beter koken.

Mijn kind eet gevarieerder

Vooral voor kinderen is variatie in het voedingspatroon belangrijk. ‘In de eerste plaats vanwege de verschillende voedingsstoffen die het nodig heeft om te groeien. Daarbij krijgt een kind dat steeds hetzelfde eet een beperkt smaakpalet. Door veel te variëren, leren kinderen meer dingen lekker te vinden. ‘Het bekende spreekwoord ‘wat de boer niet kent, dat eet hij niet’ gaat vanaf nu (bijna) niet meer op’, lacht Merijn. Je kunt op mmmakkelijk.nl aangeven welke recepten een groot succes waren en welke totaal niet. De weekvoorstellen worden zo samengesteld dat je in principe een maand lang iedere dag iets anders eet. Recepten die je aan je favorieten toevoegt, worden vaker per maand voorgesteld. En als je aangeeft dat je iets niet lekker vindt, dan krijg je dat recept niet meer. ‘We richten ons nu op particulieren, maar zorginstellingen en ziekenhuizen kunnen ook prima gebruikmaken van de site’, aldus Merijn.

Goed doel

Inschrijven bij mmmakkelijk.nl kost € 9,50 per jaar. Van het inschrijfgeld gaat € 1,- naar een goed doel. Je kunt het abonnement ook cadeau geven.

De recepten van mmmakkelijk.nl zijn afgestemd op de seizoenen. De ingrediënten zijn dus gemakkelijk te verkrijgen en hoeven niet duur te zijn.Wil je ook meer variatie in het dagelijkse menu? Ga naar www.mmmakkelijk.nl en laat je verrassen.

Lees ook:Nooit meer een beauty-miskoop!
Lees ook:Een gezonde en platte buik dankzij de tips van de Poepdokter
Lees ook:Superfoodsweek gaat van start
Lees ook:Leer gezond eten dankzij Miljuschka Witzenhausen
Lees ook:Afvallen met Anne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>