Met zijn allen 70miljoen kilo te zwaar

Volgens een berekening van het Nederlandse Instituut voor Sport en Bewegen (NSIB) zijn wij Nederlanders met zijn allen 70 miljoen kilo te zwaar!!! Het NSIB is aan deze berekening gekomen door te berekenen hoeveel Nederlanders vanaf 21 jaar een te hoge Body Mass Index (BMI) hebben en hoe dat zich vertaalt naar het aantal kilo´s overgewicht. De uitkomst is dus 70 miljoen kilo…..daar worden we niet blij van.

Toch is er wat aan te doen, als we massaal gaan bewegen. Ik ga zometeen gelijk maar even weer eens een half uurtje hardlopen, want sinds de afgelopen week heb ik voor een opleiding bijna de hele week op mijn eigen zitkussen gezeten….heb ´t gevoel dat mijn jeans strakker zit dan normaal.

Volgens het NSIB is ons gezamelijke VET weg te werken door minstens vijf dagen per week een half uurtje stevig door te lopen, buiten de beweging die we doorgaans al hebben.

Mannen zijn goed voor 37 miljoen kilo overgewicht en vrouwen voor 33 kilo aan overgewicht. Wanneer je dit gewicht in vloeibaar vet zult vertalen, zou je er maar liefst 135 wedstrijdzwembaden mee kunnen vullen. Jakkiebah!

Bron: gezondheidsnet

Lees ook:Borstvoeding niet in het openbaar aub!
Lees ook:14% meer kennis van borstkanker na borstkanker-actiemaand
Lees ook:We willen met zijn allen meer bewegen
Lees ook:Skip je skinny jeans
Lees ook:Afvallers scoren lui qua sport…

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Met zijn allen 70miljoen kilo te zwaar

  1. Joost Boers

    En nu nog iets tegen het overgewicht doen. Want dat is natuurlijk de crux van het hele verhaal. Je kunt afvallen, je fitter voelen én meer verdienen tegelijkertijd. Je bent zeker niet de eerste. Kortom: als je een andere uitdaging zoekt voor jouw inkomen of conditie, bezoek onze site of geef me een berichtje.

      /   Reply  / 
  2. Marleen van der Marel

    welke site?

      /   Reply  / 
  3. LuNa

    Echt veel zeg. Zo’n klein land en dan zoveel kilo overgewicht.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>