Weleda beste cosmeticamerk volgens de Duitse ÖKO-Test

Honderden cosmeticaproducten worden jaar in jaar uit getest door OKO-Test, de meest toonaangevende consumentengids van Duitsland. Ze testen producten op (allergie) gevoelige ingrediënten, verdraagzaamheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid. Uit meer dan 1500 cosmeticaproducten van 43 aanbieders is Weleda als beste uit de bus gekomen.

 

De testresultaten gaan over de jaren 2004 tot 2006 en zijn in januari van dit jaar gepubliceerd. Opvallend is dat vooral natuurcosmetica producenten uitblinken. Niet alleen Weleda scoorde hoog, ook Lavera en Wala (produceert oa dr.Hauschka) werden beoordeeld met ‘zeer goed'. Goedkope eigen merken van drogisterijen, discounters en supermarkten bevinden zich in het middengebied. Ze leveren geen topprestaties maar werden lang niet zo slecht beoordeeld als de echt dure en luxe merken. Estée Lauder scoorde net een voldoende met een 5,6, Chanel zakte naar een 5 en Garnier (een L'Oreal merk)en L'Oréal Paris kregen een dikke onvoldoende.

ÖKO-Test adviseert consumenten vooral natuurlijke cosmetica te gebruiken die voorzien zijn van het strenge BDIH-keurmerk. Ook benadrukken ze dat hoge prijzen en dure reclamecampagnes niets te maken hebben met de kwaliteit van een product. Luxe en bekende merken kwamen er in de tests doorgaans slecht vanaf.

Meer lezen over natuurlijke cosmetica? Klik in de navigatie onder 'categorieen' op Natuurcosmetica. Daar vind je allerlei blogs over dit onderwerp in de afgelopen maanden.

Lees ook:Natuurlijke cosmetica favoriet
Lees ook:Biologische sterren
Lees ook:Weleda = duurzaamheid
Lees ook:90 jaar Weleda
Lees ook:Beauty leer…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>