90 jaar Weleda

1921 plantte de Nederlandse antroposofische arts Ita Wegman en Rudolf Steiner de wortels van het hedendaagse Weleda. In het Zwitserse Arlesheim startte Ita de productie van natuurlijke geneesmiddelen die het zelf genezend vermogen van het menselijk lichaam ondersteunen. Dankzij Ita Wegman en Rudolf Steiner bestaat Weleda dit jaar 90 jaar.

Weleda klassiekers
Nu, negentig jaar later, is Weleda uitgegroeid tot een onderneming met bijna tweeduizend medewerkers, uitgewaaierd over meer dan vijftig landen. Het assortiment omvat vandaag de dag ongeveer 3.000 geneesmiddelen en ruim 120 cosmeticaproducten, met klassiekers als Arnica Massageolie en Coldcream. Het Weleda-logo werd in 1921 ontworpen door Rudolf Steiner en bestaat uit drie delen: een rechtopstaande staf (staat voor waarheid en betrouwbaarheid en symboliseert de verbinding tussen hemel en aarde), een eromheen slingerende vorm (symbool van genezen) en twee op elkaar inwerkende buitensegmenten (suggereren bescherming en sociale interactie, het idee geven en ontvangen, produceren en consumeren, arts en patiënt).

Grondlegger antroposofie
Leuke bijkomstigheid is dat Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie dit jaar 150 jaar zou zijn geworden. Steiner werd op 27 februari 1861 geboren (gestorven Dornach, 30 maart 1925) en was een Oostenrijkse filosoof, schrijver, architect en pedagoog. Hij is bekend geworden als grondlegger van de antroposofie en haar praktische toepassingen, zoals het vrijeschoolonderwijs, de antroposofische geneeskunst, de heilpedagogie en de biologisch-dynamische landbouw. Zijn ideeën zijn vandaag de dag nog steeds actueel, wat aangeeft dat Rudolf Steiner zijn tijd ver vooruit was. Ed Taylor heeft een biografie over Steiner geschreven: ‘Rudolf Steiner een geïllustreerde biografie’.

Diverse jubileumacties
Weleda viert haar 90-jarig bestaan met diverse jubileumacties en een internationale uitgave van het tijdschrift Weleda Berichten. Weleda: negentig jaar later nog altijd in harmonie met mens en natuur.
www.weleda.nl

Lees ook:Beauty leer…
Lees ook:75 jaar beautykennis…
Lees ook:Weleda = duurzaamheid
Lees ook:Win een reis met Weleda!
Lees ook:Weleda is jarig en beloont een Turks granaatappelproject

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>