EAU THERMALE AVÈNE KOMT NAAR NEDERLAND

eauthermaleDit voorjaar worden de producten van Eau Thermale Avène, in Frankrijk het nummer 1 huidverzorgingsmerk voor de gevoelige huid, in Nederland geïntroduceerd. Het dermo-cosmetische merk is expert op het gebied van de gevoelige huid en heeft een breed assortiment aan verzorgingsproducten. In alle producten is het thermale water van de bron Avène – uit het gelijknamige zuid Franse stadje – verwerkt. Meer dan 300 studies hebben aangetoond dat het thermale water van Avène de beste samenstelling heeft om de huid te kalmeren, herstellen én verzachten. De Avène producten zijn niet alleen geschikt voor de dagelijkse verzorging van de huid, maar ook een aanvulling op de behandeling van huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis.De bijzondere eigenschappen van het Avène Thermaal Water werden al in 1736 ontdekt. Enkele jaren later werd naast de bron het Hydrotherapy Center geopend waar mensen ook anno 2010 nog steeds terecht kunnen met huidproblemen. De Franse apotheker Pierre Fabre weet in de jaren negentig het thermale water te verwerken in verzorgingsproducten. Inmiddels zijn de producten van Eau Thermale Avène wereldwijd in meer dan 80 landen verkrijgbaar.

Unieke eigenschappen en beperkte mineralen
Het thermale water van Avène heeft een unieke samenstelling die uitermate geschikt is voor de gevoelige huid. Door de samenstelling van het licht mineraalhoudend water, maar rijk aan silicaten en oligo-elementen, laat het een beschermende laag achter op de huid en voelt deze zachter aan. Het versterkt de natuurlijke bescherming van de huid. Het thermale water van Avène kalmeert, anti-irriteert en is ontstekingsremmend. Het Avène Dermatologische Laboratorium heeft producten ontwikkeld voor verschillende huidtypen, zoals de (hyper)gevoelige en allergische huid. Voor ieder huidtype heeft Avène de juiste verzorging. De producten zijn geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Ook voor de jonge onzuivere huid en de gevoelige huid van kinderen en baby’s biedt Avène verzorgingsproducten. Bovendien heeft Avène een verzorgingslijn met zonnebrandproducten die de huid beschermen tegen korte én lange UVA en UVB stralen.
Waterspray voor dagelijkse en dermatologische verzorging
Het thermale water van Avène wordt direct vanuit de bron getransporteerd naar het Avène laboratorium waar het in een steriele omgeving wordt verwerkt in de producten. Hierdoor is het water puur en bevat het geen bacteriën en andere micro-organismen. Als aanvulling op de verzorgingsproducten heeft Avène een spray met 100% thermaal water uit de bron. Deze spray gebruikt men bijvoorbeeld na het ontharen of verwijderen van make-up, maar ook bij de verzorging van rode babybilletjes. De spray biedt verzachting en verzorging bij dermatologische aandoeningen, zoals roodheid, jeuk, irritaties na dermatologische behandelingen en als nazorg bij chirurgische ingrepen. Verder kan het thermale water in de spray ook verkoeling bieden tijdens een warme zomerdag en bij zonnebrand.

Verkrijgbaarheid
De verzorgingsproducten van Eau Thermale Avène zijn vanaf medio mei verkrijgbaar in Nederland bij 230 vestigingen van Mediq Apotheek, distributeur van Avène in Nederland. Daarnaast worden de producten van Eau Thermale Avène door Mediq ook aangeboden bij andere apotheken en huidklinieken. De consumentenadviesprijs varieert van € 6,49 tot € 27,99.
Over Eau Thermale Avène
Eau Thermale Avène is een dermo-cosmetisch merk, opgericht door de Franse apotheker Pierre Fabre in 1990 en is in Frankrijk nummer 1 in huidverzorging voor de gevoelige huid. Avène is expert op het gebied van deze huid. Het hoofdbestanddeel in de producten is het thermale water uit de bron van het plaatsje Avène in Frankrijk. Meer dan 300 studies hebben aangetoond dat het thermale water een kalmerende, verzachtende en anti-irriterende werking heeft. De producten van Avène zijn naast de dagelijkse verzorging van de huid ook geschikt bij de behandeling van huidaandoeningen. Eau Thermale Avène wordt wereldwijd aanbevolen door dermatologen. Bij de thermale bron in Avène is een Hydrotherapy Center gevestigd waar mensen met huidproblemen terecht kunnen. In 2009 brachten 2566 mensen een bezoek aan het Hydrotherapy Center. De producten van Eau Thermale Avène worden wereldwijd in meer dan 80  landen verkocht. Sinds 2010 is Avène ook verkrijgbaar in Nederland, via Mediq Apotheek.

Lees ook:De dermatologische kracht van water
Lees ook:wonder water…
Lees ook:Top voor je huid : Eau Thermale Avène
Lees ook:Noodcrème!
Lees ook:EAU THERMALE AVÈNE adviseur in huidverzorging

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “EAU THERMALE AVÈNE KOMT NAAR NEDERLAND

  1. Anna

    Ik heb de zonnebrandproducten van eau thermale avene gekocht en inmiddels gebruikt en vind deze zeer fijn. Hij trekt goed in de huid en krijg er geen irritatie van. Ik heb een zeer gevoelige huid.
    Er zitten bijna geen chemische stoffen in (de orange lijn)De zonnebrandprodcuten voor kinderen zijn ook nog eens zonder parfum. En de witten lijn is geheel vrij van chemische stoffen.
    In al deze zonnebrandproducten zitten niet de schadelijke chemische stoffen oxybenzone (invloed op de hormoonhuishouding)en retinyl palmitate (bij proefdieren de groei van huidkanker versnelt.)
    zie; http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond_leven/7063171/__Zonnebrandcrmes_vaak_schadelijk__.html

      /   Reply  / 
  2. Miss_M

    Avène heeft erg fijne producten voor een goede. Gelukkig komen er steeds meer Franse merken onze kant op, nu Bioderma nog!

    Ik heb in het verleden producten uit de Diacnéal (nu TriAcnéal) en Ystheal lijn gebruikt en was hier erg tevreden over. Helaas zit er geen Mediq apotheek bij mij in de buurt en bestel ik altijd via het Belgische Newpharma. Op dit moment hebben die een promo lopen waarbij je tot 28.02 20% korting krijgt op het gehele assortiment. Ik heb gisteren dan ook meteen weer de Ystheal lotion en de dagcrème voor de gecombineerde gevoelige huid SPF10 besteld.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>