Boekje open over peptiden met een Botox-claim

Herinner je je nog dat een paar jaar geleden ineens de zg. Botox-cremes op de markt verschenen? Met claims dat de peptiden (eiwitten) die erin zitten net zoals Botox de spieren kunnen ontspannen waardoor rimpels minder worden? Ik vond het toen al tenentrekkend ergelijk, helemaal omdat er niet alleen marketeers maar ook serieuze schoonheidsspecialisten waren (en nog steeds zijn) die dit werkelijk geloven. Wakker worden hoor!

 

Ik vond vandaag weer eens een goed artikel van een dermatologe (in wording, van futurederm.com) die nog eens haarfijn uitlegt, welke actieve werkstoffen met deze fantastische claims de wereld in gingen en wat ze in werkelijkheid doen. Stoffen als argireline, (acetyl hexapeptide-3), Matrixyl (palmitoyl pentapeptide) kunnen dit echt helemaal nadanoppes niet. Er zijn wel aanwijzingen dat de ze fibroblasten, die verantwoordelijk zijn voor het produceren van collagene vezels (die de huid vol houden en ook letterlijk bij elkaar houden) iets kunnen stimuleren. Met andere woorden, het zijn stoffen die mogelijk iets aan de collageenproductie kunnen doen, waardoor de huid weer wat voller lijkt.

Nu zijn er in de praktijk veel verschillende peptiden. Het is maar net waar ze voor geprogrammeerd worden (het zijn eiwitten die als boodschappers fungeren). Wellicht kunnen sommige in combinatie met andere stoffen heel lichtjes de zenuwprikkels in de huid iets afremmen, zoals de stof Syn-ake (door DSM geproduceerd). Maar dat is het dan ook.

Lees het bericht hier zelf ook maar eens.

By the way: ook Olaz Regenerist bevat peptiden . Deze peptiden focussen op de stimulatie van collageen.

En uit onderzoek door een BBC wetenschapsprogramma blijkt het beautyserum Protect & perfect van No 7 (Boots) het collageen ook een prikkel te kunnen geven. Bekijk hier de uitzending nog maar eens. Jammer dat het product niet meer in Nederland te koop is.

Zakenblad Forbes meent dat er alternatieve cremes voor Botox zijn.

Bekijk tot slot ook deze website eens, hoe je in het ooitje genomen wordt. Doelgroep: onwetende consument.

copyrights: www.moniquelindeboom.nl

Lees ook:Hotlist Acne: huidverstoppende, comedogene stoffen!
Lees ook:Kreun…Tom Ford White Patchouli met Erykah Badu
Lees ook:Waaraan moet een goede creme voldoen?
Lees ook:Lesje beautychemie?
Lees ook:Beautypillen van Biodermal en Imedeen, zin of onzin?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>