Waaraan moet een goede creme voldoen?

Hoe meer ik weet, hoe harder ik moet lachen om de marketingtaal waarmee producten worden omgeven. Vooral een aantal zeer luxe Franse merken kunnen er wat van. Ze toveren met woorden om de magie te onderstrepen en werkelijk: er is geen touw aan vast te knopen. Omdat er geen zinnig taalgebruik wordt gebezigd (…) en elke formulering wordt zo verdraaid dat je net weer iets anders leest dan er werkelijk staat of zou moeten staan. Maar geen nood: hou je vast aan deze standaarden:

 

 

Een goede creme:

beschermt tegen uv-straling

vermindert de formatie van vrije radicalen met antioxidanten

versterkt de huidbarriere tegen vochtverlies met hydraterende stoffen

verheldert de teint en vermindert pigmentvlekken (oplichtende stoffen en antioxidanten)

maakt de huid zacht en soepel

vermindert het aanzien van grove porien

vermindert rimpels (met fruitzuren, retinol en collageenstimulerende peptiden – ook voor de porien)

Dit zou een goede creme moeten kunnen doen, alleen, cremes kunnen dit maar in heel geringe mate doen. Om tot nog beter werkzame producten te komen, zou er veel meer klinisch onderzoek gedaan moeten worden, zowel in vitro als in-vivo en niet alleen met de werkzame stoffen individueel maar ook als cocktails tezamen in de pot. Dat is heel lastig te realiseren. Niet alleen kost klinisch onderzoek heel veel geld, de uitkomsten zijn zo subtiel dat ze wellicht niet van statistische betekenis kunnen zijn, aldus dr Baldwin die hierover sprak op een dermatologencongres in de US.

Lees ook:Hoe werkt een olie-vrije moisturizer?
Lees ook:Payot gaat sky high
Lees ook:Wat te doen als een antirimpelcreme niet werkt (2)
Lees ook:Wat is er zo briljant aan cosmeticamerk Dermalogica?
Lees ook:Aardbeien beschermen je tegen welvaartsziekten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>