Een alternatief voor Botox

Forbes.com duikt deze week even in de schoonheids-keuken; waarschuwt niet alleen voor de neveneffecten van (slechte) plastisch chirurgie, maar komt ook met een artikel over alternatieven voor Botox. Kortom, als je niet aan die spuit wilt, dan zijn er volgens Forbes ook 'gewone' fillers als Restylane en nieuwe zeer high-tech cremes die de huid weer wat volume kunnen geven.

 

Moah, die filler misschien wel, maar een creme haalt toch echt dat resultaat van een Botoxje niet, althans, ik kan het niet geloven. Maar nog een punt van kritiek: Forbes haalt een nieuw product aan waarin nanotechnologie wordt gebruikt en becommentarieert dit totaal niet kritisch. Een beetje extra onderzoek had hen toch ook echt wel op enkele kanttekeningen bij deze technologie moeten wijzen. Die van de mogelijke doordringbaarheid in het lichaam.

En Forbes wijst op de mogelijkheden van cremes die 'iets' met je stamcellen in de huid zouden kunnen doen: ze stimuleren dan wel beschermen en verwijst naar Amatokin. Leuk, aardig, maar echt nieuws is het niet. Bovendien ook nog altijd twijfelachtig en verre van wetenschappelijk bewezen qua werking.  En mochten er wel aanwijzingen zijn, dan is er ook nog een aandachtspunt dat het nog behoorlijk omstreden kan gaan maken, zoals researcher Jurgen Vollhardt van DSM mij onlangs vertelde: het stimuleren van stamcellen kan er ook toe leiden dat kwaadaardige cellen gestimuleerd worden.

By the way, hyaluronzuur wordt ook nog en passant genoemd, en inderdaad, een flinke dosis daarvan in een creme kan wonderen verrichten; ofwel door binding van vocht de huid iets laten opzwellen waardoor hij er een stuk gladder uitziet! Er is nu al een hele batterij cremes op de markt verschenen met een krachtige variant van dit hyaluronzuur.

Lees ook:Boekje open over peptiden met een Botox-claim
Lees ook:Nieuwe huidverzorging pakt stamcellen aan
Lees ook:Wanneer is stamcelactiverende creme Amatokin te koop?
Lees ook:Dior komt als eerste met ‘stamcel beschermende’ creme
Lees ook:Hotlist Acne: huidverstoppende, comedogene stoffen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>