Stop! Eerst zonnebrandcreme, dan pas dagcreme!

Ohohoh, hoe kan ik zo stom zijn. Nu ja, het geeft maar toe dat ik ook niet perfect ben, maar zeker lerende. Onlangs bezwoor ik plechtig dat voor de beste zonbescherming je eerst je dagverzorging aanbrengt, en dan pas het anti-zonnebrandfilter erover heen doet. Maar niets in minder waar! Eerst gaat het anti-zonnebrandfilter op, en dan pas de dagverzorging en/of de makeup. Onthou het maar goed…doe ik ook voortaan. Maar ik zal je ook vertellen wat nog makkelijker is:-)

 

Skippen dus, die info dat je eerst dagcreme en dan pas zonnebrandmiddel opdoet. Ik zal je uitleggen waarom: in dagverzorgingsproducten kunnen stoffen zitten die de werking van stoffen in het antizonnebrandmiddel tegengaan. Welke dat precies zijn, is me op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Maar uit diverse betrouwbare bronnen weet ik nu wel dat je eerst moet beschermen en dan pas verzorgen of verfraaien. En heel belangrijk: laat het uv filter eerst goed intrekken, breng na 20 min pas je dagcreme aan – als je die nog meent nodig te hebben – want het hoeft natuurlijk niet.

Want wat nog handiger is, is te kiezen voor een gezichtsproduct dat zowel beschermt als verzorgt, dus een anti-zonnebrandmiddel met bijvoorbeeld extra anti-verouderingsstofjes. De meest recente producten zijn hier ook op gericht. Dat scheelt dus weer een extra laag, wel zo prettig.

Uniek is verder ook de mogelijkheid om een zonnebrandproduct al wassend op je huid aan te brengen. Het bestaat van het Amerikaanse merk Freeze. Het is zelfs op de lijst van aanbevolen producten van de Amerikaanse kankerbescherming opgenomen, vanwege de unieke aanbrengmogelijkheid. Je leest er hier meer over.

Heb je 's ochtends een dagcreme opgedaan en ga je pas later die dag in de zon, dan kun je dus wel de anti-zonnebrandcreme eroverheen aanbrengen. En blijf dat natuurlijk ook regelmatig herhalen, ten allen tijde, om verbranding te voorkomen.

Lees hier ook wat het advies van de Nederlandse Vereniging van Cosmeticaproducenten luidt.

 

Met dank aan een supersnelle reactie van pr manager Annemieke Gierveld van L'Oreal!:-)

copyrights: www.moniquelindeboom.nl Bronvermelding en toestemming voor overname verplicht.

Lees ook:Zonnebrandcreme voor of na je dagcreme opdoen?
Lees ook:Allure Magazine maakt lijst top beautyproducten 2007 bekend
Lees ook:MUSTHAVE : Nivea CELLular Radiance Dagcreme
Lees ook:Deze cremes hekelt Begoun in Consumentengids
Lees ook:Beste voor je huid: anti-age zonnecreme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>