Doen! Schoonheidsbehandeling Joelle Ciocco, deel 2

Schreef ik eerder deze week nog over het feit dat ik verheugd ben dat er eindelijk ook in Nederland behandelingen met het Franse merk Joelle Ciocco gedaan worden en vertelde ik over het interview dat ik met deze vrouw had, nu vertel ik iets over de behandeling die ik kreeg van Dany Diop. De kapper die zich specialiseerde in Ciocco's behandelingen…..

 

Dany is vanaf begin af aan lyrisch geweest over de producten van Ciocco en haar werkwijze. Ciocco is om haar methode te ontwikkelen ook niet over een nacht ijs gegaan en datzelfde perfectionisme eist zij van de mensen die met haar methode gaan werken. Hoe vaak Dany me niet vertelde dat hij weer op training moest naar Parijs en dan vermoeid maar ook enthousiast want opgeladen met nieuwe kennis, terugkwam. Ciocco werkt niet volgens de traditionele methode waarmee Nederlandse (en ook in andere landen) schoonheidsspecialisten worden opgeleid. De reinigingsmilk, het stoomapparaat, mee-eters uitknijpen, massage en masker en creme erop. Omdat ik zelf ook zo positief ben over de producten, waren mijn verwachtingen ten aanzien van een volledige huidbehandeling (ik had ooit in Parijs maar een massage had) hooggespannen. Zou Dany het net zo goed doen als Ciocco?

Complex: droge huid, grove porien 

Voordat we begonnen moest ik een uitgebreide vragenlijst invullen, die dient als basis om een behandeling op af te stemmen. Veel vragen over mijn levensstijl stonden centraal. Daarna onderwierp Dany mijn huid aan een grondige inspectie waarbij hij ook een apparaatje gebruikte, de N-lite, om de stevigheid van het collageen te controleren. Hij wist me te vertellen dat ik, afgezien van het feit dat ik voor mijn (bijna) 44 jaar een prachtige huid heb, met nauwelijks rimpels, er wel verslapping begon plaats te vinden en dat mijn T-zone grove porien heeft en de rest van de huid wat droger is.

Hij besloot me een behandeling voor een droge huid te geven. En hij legde uit: 'Juist omdat jouw T-zone geen vocht kan vasthouden (vanwege weinig collageen) produceert het talg om zich te beschermen. Ik wilde dus specifiek de huid helpen collageen aan te maken om meer vocht vast te kunnen houden voor een goede hydratatie.' Snap je het nog? Dit is al een andere benadering dan wat je normaal hoort. Bij Ciocco is men van mening dat je huid alleen maar vetter is op delen waar het eigenlijk een goede hydratatie ontbeert. Uit zelfbescherming gaat het dus meer talg aanmaken.

Aan de slag 

Vervolgens ging Dany aan het werk, en dat was me wat zeg. Ik telde wel tien verschillende behandelingsstappen en allemaal behoorlijk technisch. Ter plekke maakte hij mengels aan, waarvoor hij plantaardige extracten gebruikte. Hij legde uit: 

'Ik begon met een reiniging en merkte dat je een beetje couperose had, dus heb ik meteen die plekken afgeschermd met een extract dat werkt als filter en alleen de bestanddelen doorlaat die je huid nodig heeft. Daarna heb ik nog een keer een dieptereiniging gedaan met planten als o.a. rozemarijn, calendula, heemst. Daarna heb ik een biologisch anti-ageing masker en -peeling aangebracht die ik ter plekke heb gemaakt. Voor het revitaliseren van de huid heb ik de huid geopend met een algenextract en extracten gebruikt zoals borrage olie, plantaardig collageen, silicium, tarwekiemolie, et cetera. Om af te sluiten heb ik een revitalisererend masker aangebracht en daarna een extract van bulgaarse roos en hyaluronzuur, wat heel sterk vochtbindt

Maar vier behandelingen per jaar 

Op mijn vraag waarin de aanpak van Ciocco verschilt met die van (andere) schoonheidsspecialisten, legde hij uit: ' Bij Ciocco werk je voor de behandelingen alleen met pure planten en extracten van zeeplanten, en geen synthetische toevoegingen. We gebruiken geen stoomapparaat maar krijgen de huid open met planten; stoom laat de huid verzakken en planten niet. De behandelingen zijn tailormade, dus op de persoon gericht. In jouw geval weet ik bijvoorbeeld dat je veel achter de computer zit, dus moet ik de beschermingsbarrière van je huid versterken, wat ik met onder andere silicium gedaan heb. Verder zijn de behandelingen intensief en mogen maar een keer in de drie maanden worden. We kijken ook verder naar bijvoorbeeld voedingssuppletie. Ik heb gemerkt dat je magnesium tekort komt (dat zag ik aan heel kleine pukkeltjes die onder je huid zitten) dus heb ik je geadviseerd om magnesiumampullen op de gezicht aan te brengen, elke ochtend voor je dagverzorging. '

Top massage 

Als Dany na een aantal laagjes en bewerkingen toe is aan de massage ben ik helemaal verkocht. Wat kunnen die mannenhanden masseren zeg. Hij geeft een geweldige bindweefsel massage, en ik weet dat ik na afloop er ook al door die massage geweldig uit zal zien. Bindweefselmassages zijn de beste massages om de huid weer op gang te brengen. Je huid ziet er na afloop zo vol en doorbloed uit, dat rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Onzeker voelde ik me over dat marine-masker. Het prikte en maakte mijn huid zo warm dat ik even bang was dat straks de vellen erbij zouden hangen. Ik vroeg er dan ook regelmatig bezorgd naar. Maar Dany stelde me keer op keer gerust. Mijn huid zou zeker rood zijn, maar voordat de behandeling klaar was zou het helemaal weggetrokken zijn. Ik vertrouwde er maar op:-)

Toen we na ruim twee uur (eigenlijk drie uur maar we hebben ontzettend veel gekletst!) klaar waren, vroeg hem: Wat zag je na afloop aan mijn huid, dat ook voldeed aan de verwachting en het doel dat je je zelf had gesteld tav mijn huidbehandeling?

'Ik wilde eigenlijk een boost geven aan je ecosysteem om de ondersteuningsproteïnen in je huid (zoals fibronectine) te stimuleren die je huid goedhouden. De grote porien waren meteen strakker, je huid voelde zahct en soepel en was stralend, en dit is het resultaat van een huid die heeft gekregen wat hij tekort kwam.'

Zichtbaar opgeknapt 

Mooi gezegd, Dany, want ik ben na de eerste behandeling heel tevreden over het resultaat. Mijn huid zag er top uit. Hij had een prachtige gloed, mijn wallen waren weg en het leek zelfs wel of mijn onderkin weggesmolten was. Geen wonder met zo'n topmassage. Wie weet hield ik wel vocht vast in mijn gezicht en heeft hij dat mooi weggepoetst. Mijn porien waren mooi samengetrokken.

Toen ik thuiskwam, beaamde mijn man meteen dat mijn gezicht er inderdaad heel ontspannen en stralend uitzag. Hij vroeg me wel een paar keer of ik soms een heel lichte foundation op mijn huid had, omdat de teint waanzinnig mooi was. Bij navraag bleek dat Dany het ritueel had afgesloten met een creme die inderdaad wat pigment bevat dat je teint prachtig maakt….aahhhhh. Hebben!!

Het was heerlijk en bijzonder. Ik moet er alleen wel aan wennen dat ik maar 4 keer per jaar mag terugkomen. Ben zo gewend elke zes weken te gaan. Dany benadrukte wel dat je vaker kan komen voor een goede bindweefselmassage en dat is inderdaad een aanrader. En waar ik, maar wellicht ook anderen aan zullen moeten wennen is het on-Nederlandse prijskaartje. Voor zoveel goeds vraagt madame Ciocco in Parijs 500 euro, Dany vraagt 280 euro.

Zien is geloven…en dan je afvragen of… 

Ik heb nog een creme gekocht die Cytokines heet, het paradepaardje van Ciocco. Kost zo'n 180 euro, maar ik moest en zou het uitproberen. Schijnt het immuunsysteem van je huid te versterken en nu na een week gebruik moet ik zeggen, dat ook dit product weer top is. Ciocco is een tovenaar. Ik heb geen idee (of althans, maar een klein beetje) wat ze uitspookt en brouwt, maar ik begin er steeds meer in te geloven dat ze gouden vingertjes heeft.  Zien is geloven, is het niet? Dat geldt wellicht voor cosmetica nog meer dan voor welk ander tsja…ding, iets, whatever….dan ook!

Dany Diop geeft momenteel op maandag- en woensdagavond in het schoonheidsinstituut Les Visages van Ellen Stevens in Amsterdam zijn behandelingen. Voor afspraken kun je hem bellen in zijn kapperszaak in Haarlem: 023-5424396. Eind 2008 hoopt hij een exclusieve salon in Amsterdam te openen. Het gerucht gaat dat hij dit in samenwerking met Skins Cosmetics zal doen.

Lees ook deel 1, het interview met madame Joelle Ciocco.

Copyrights: www.moniquelindeboom.nl Niets mag worden over genomen zonder toestemming en zonder bronvermelding.

Lees ook:Doen! Joelle Ciocco schoonheidsbehandeling, deel 1
Lees ook:‘Strakker in 6 behandelingen’
Lees ook:Spa capsule belooft wonderen voor je lichaam
Lees ook:VelaShape pakt cellulitis aan
Lees ook:Nieuw bij Thermen Holiday! Duurzame ontharing via de Elos

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Doen! Schoonheidsbehandeling Joelle Ciocco, deel 2

  1. teha

    klinkt heerlijk, maar ik heb echt nog nooit zoveel geld betaald voor een behandeling, dat kán ik gewoon niet.
    Een soort gierigheid of zuinigheid.
    Zo loop ik al weken rond met de vraag of ik die creme zal kopen van ray, heb wel sunray gekocht, is voor mijn doen al heel wat..
    En, je kan toch niet alles smeren, als je nou net regenerist van olaz hebt gekocht, dan ben je voorlopig toch even klaar?

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    tee – tuurlijk, kan je geen ongelijk geven. moet wel zeggen dat als je elke zes weken naar de sch.spc. zou gaan, je op jaarbasis ook ruim 800 euro kwijt bent, althans ik wel. maar geef toe, en dat schreef ik al, het blijft aan de pittige kant voor de Nederlandse markt en het zal wel een eigen doelgroep uit gaan selecteren. Ik denk verder dat een merk als Ciocco en de persoon Ciocco eerst meer moet beklijven in het land willen mensen begrijpen waar het over gaat. Da’s dus een kwestie van marketing uiteindelijk.

    maar eh..:-) wilde je nou die gezichtsolie van ray nog kopen? en hoe bevalt sunray?

      /   Reply  / 
  3. teha

    sunray is fantastisch, maar de gezichtsolie vind ik toch teveel geld, jammer dat het niet in kleinere porties te koop is.
    Een derde hoeveelheid voor dertig euro kan ik beter “aan”.

    Heb wel een proefje gehad van joyce van health choice, dat gebruik ik af en toe.

      /   Reply  / 
  4. karolien smits

    Zijn de produkten Ciocco ook in Nederland te kopen (online) ik woon niet in Amesterdam maar helemaal in het Noorden van Nederland.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>