Wat te doen als een antirimpelcreme niet werkt (2)

 

 

In deel 1 over dit onderwerp gaven we al een paar nuttige tips waarop je moet letten bij het kopen van een antirimpelproduct. In dit tweede deel gaan we in op het belang van het goed aanbrengen van een creme of serum. Het luistert namelijk nauwer dan je denkt:-)

 

 

Sec beschouwd is een huidverzorgingsproduct een cocktail van allerhande chemicalien. Sommige van die ingredienten zijn actieve stoffen, verantwoordelijk voor de echte werkzaamheid op je huid. Anderen zijn inactieve stoffen, de substanties die vooral helpen de huid te beschermen en helpen de actieve ingredienten in de huid af te leveren. Hoe effectief je creme is hangt af of die actieve ingredienten daadwerkelijk hun werk kunnen doen, of ze ook diep genoeg in de huid komen en in voldoende hoeveelheden. Voor een deel ben je daarvoor afhankelijk van de producent en moet je het maar geloven, maar voor een deel kun je er ook zelf iets aan doen.

  • Maak je huid goed schoon voordat je een creme of serum aanbrengt. Het beste moment daarvoor is ook als je net onder de douche uitkomt of uit bad. je huid is dan lekker warm, goed doorbloed en al vochtig. En dat helpt om werkstoffen beter op te nemen. Was je huid nooit met te heet water, dat droogt uit en werkt veroudering alleen maar in de hand. Heb je een vette huid kan het wel weer raadzaam zijn eerst even te splashen met koel water om de porien te sluiten (komt er minder cremesubstantie in terecht, dus beter tegen verstopping ervan).
  • Creme aanbrengen op een vochtige huid is veel beter. Op een droge huid kunnen werkstoffen nauwelijks binnenkomen. Dit geldt ook voor een warme huid.
  • Heb je geen make-up op? Gebruik dan een eenvoudige cleanser of gewoon lauw water. Reinigt ook.
  • De buitenste huidlaag, het stratum corneum, bestaat uit droge, dode huidcellen. Als dit laagje te dik wordt, wat vooral gebeurt naarmate je ouder wordt of bij slecht onderhouden huiden, kunnen actieve ingredienten niet goed binnenkomen. Exfolieert je huid daarom regelmatig. Minstens eens per week. Prettig zijn hiervoor peelingcremes die werken op basis van enzymen (Estee Lauder, Dior, e.a.). Ze maken de verbindingen tussen de huidcellen los. Liever geen scrubkorrels, want die krassen vooral. Ook heeft Lancaster een handig peeling apparaatje voor thuisgebruik. Peel je huid niet iedere dag! Je huid wordt daardoor overgevoelig. De natuurlijke barriere raakt beschadigd waardoor allergien voor stoffen heel makkelijk kunnen ontstaan.

Lees ook nog deel 1, over waarop je moet letten als je een antirimpelcreme koopt.

Lees ook:Gevoeliger huid naarmate je ouder wordt
Lees ook:Wat te doen als je antirimpelcreme niet werkt (1)
Lees ook:Hydrateren cremes beter dan serums?
Lees ook:Antirimpelboodschap? Sportief aanpakken..
Lees ook:Interview met dr Frederic Brandt (2)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wat te doen als een antirimpelcreme niet werkt (2)

  1. Hanneke de Ridder

    als fan van Beaty blog,even deze reactie.
    ik ben 25 jaar schoonheidsspecialiste zowel in een salon dan werkzaam in een drogisterij luxe parfumerie .
    reinigen van de huid met lauw water maakt niet!!!! schoon genoeg ,net als je de afwas thuis moet er een reiningings produkt bij gebruikt worden,afgestemd op het juiste type huid.
    het is de eerste belangrijke stap in je totale huidverzorging,met groet Hanneke de Ridder

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>