Wat te doen als je antirimpelcreme niet werkt (1)

 

Natuurlijk heb je het zelf ook al eens meegemaakt: de antirimpelcremes die je koopt werken helemaal niet. Wat moet je eraan doen? Weg ermee, want alles is toch onzin? Of zijn er wel degelijk oplossingen? Hier komen een paar goede tips!

 

De huidverzorgingsmarkt is overvol, de claims zijn verwarrend, al dan niet misleidend, de cremes zijn peperduur en de potten zitten boordevol met hypes. En het klopt, echt niet alle cremes werken. Zo simpel is het. Maar er zijn er ook die wel werken. Het wordt dus een kwestie van de juiste keuzes maken, maar ook, en dat blijkt ook heel belangrijk te zijn: het goed opbrengen van je verzorgingsproducten luistert nauw bij het welslagen van de missie!

Doe onderzoek 

Allereerst kun je je bij het maken van een keuze voor een creme maar beter verlaten op werkstoffen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze werken. Hoe je dat kunt weten? Nou, bijvoorbeeld door regelmatig beauty.blog.nl te lezen, en anders zelf eens wat te gaan surfen op het met de juiste zoektermen. Er is ongelooflijk veel goede, serieuze informatie te vinden. Waar ik zelf ook gebruik van maak als journalist! Let wel, ook al zijn er bewijzen te over, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat het toch niet werkt, omdat nou eenmaal geen huid hetzelfde is; bij de een werkt een bepaald ingredient beter dan bij ander. Bovendien is het zeer belangrijk dat de actieve ingredienten in een goede omgeving zitten, m.a.w in een emulsie die ze ook actief houdt. Dat kun jij als leek niet weten, laat staan ik als journalist, maar dan komen je zintuigen weer om de hoek: zie je dat een creme iets doet, en voel je het ook? Voila, schot in de roos!

Geduld hebben 

Verder moet je een creme de tijd geven om zijn dienst te bewijzen. Dat gebeurt niet binnen een dag, ook niet binnen een week, er gaat rustig een maand over heen. Vaak is de werkzaamheid op de huid pas rond de drie maanden op zijn top (om daarna weer in te storten, maar ja, daar is nog altijd weinig aan te doen!).

Alleen kleine dingetjes 

Wees ook realistisch met je verwachtingen. Kleine oneffenheden kunnen redelijk goed verdwijnen met een werkzaam product. Diepe lijnen, vette pigmentvlekken, littekens, enorme roodheid, noem het maar op, dus niet. Dan moet je toch naar de huidarts voor een zwaardere aanpak. En let wel: ook al die diepe rimpels die het gevolg zijn van je gezichtsuitdrukkingen (fronslijn, kraaienpoten, neus-mondlijn, et ceterea) zijn met een creme nooit weg te krijgen. Ook dan wacht de spuit: met een hyaluronzuur filler of Botox. Een zure peeling of een lichtbehandeling. Maar daar hangt een prijzig kaartje aan.

Last but not least: het luistert nauw hoe je huidverzorging aanbrengt. Daar lees je hier meer over!

 

Lees ook:Wat te doen als een antirimpelcreme niet werkt (2)
Lees ook:Alfa liponzuur verbert de gezichtshuid
Lees ook:Smeren met anti-zonnebrandcreme: dit moet je weten
Lees ook:Werking beauty acupunctuur nog niet bewezen…
Lees ook:Dr Nick Lowe komt met cremes bij Boots

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wat te doen als je antirimpelcreme niet werkt (1)

  1. Pingback: Waaraan moet een goede creme voldoen? | Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>