Dr Nick Lowe komt met cremes bij Boots

De trend van artsen die potjes creme verkopen, begint steeds duidelijkere vormen aan te nemen. Ook de wereldberoemde Engelse dermatoloog Nick Lowe gaat creme verkopen, via de drogisterijketen Boots, in Engeland. Deels omdat het zo lekker verdient, deels omdat hij vindt dat consumenten goede producten verdienen, tegen een redelijke prijs, zegt hij.

 

Nick Lowe – het klinkt als de naam van een hippe popstar, nu maakt hij geen muziek, maar hij maakte wel furore als dr Botox , de man die Botox bij het grote publiek heeft gebracht en dat ook niet onder stoelen of banken steekt. Toen hij eenmaal bij zichzelf ontdekte hoe hij het nederzakken van zijn oogleden kon tegengaan door in bepaalde spiertjes in het voorhoofd wat Botox te spuiten, die de neerwaartse beweging van die andere spieren weer tegenging, was voor hem het hek van de dam. Botox is het wondergoed voor hem, als het tenminste goed wordt gedaan, zegt hij er achteraan. Volgens Lowe wordt zeker 40% van de inspuitingen niet goed uitgevoerd en krijg je een versterkt effect: nog meer tegendraadse hangpartijen, asymmetrie in het gezicht.

Maar goed, nu zijn ook zijn potjes bij de drugstore te koop. Boots wel te verstaan. Volgens Lowe heeft hij werkzame producten laten maken die betaalbaar zijn en eerlijke claims dragen. Voor de cremes van zijn collega's als Frederic Brandt, Perricone en Sebagh heeft hij niet veel positieve woorden over. Hij vindt ze over the top gemarket en geprijsd.

Je leest hier het hele verhaal in de Engelse Times.

Lees ook nog mijn andere blogs over potjes van de dokter:

- Persoonlijke interviews met dr Frederic Brandt

- Dermatologen op de bres voor gezonde voeding

- Werken potjes creme van de dokter echt wel beter?

- Wat zijn dan die beroemde werkstoffen die beter zijn?

- Ook Clinique profileert zich als 'dermatologen merk'

Er staat nu een poll op beauty.blog.nl waaruit je kunt opmaken dat de lezers van dit blog niet echt geloven dat potjes van dokter beter zijn, maar gezien het medische imago kan men zich wel levendig voorstellen dat consumenten het wel denken.

Lees ook:Gooi maar weg al je potjes dagcreme!
Lees ook:Is Botox het nieuwe medicijn tegen Kaalheid?
Lees ook:Zit er straks echte Botox in creme?
Lees ook:Verhoogt Botox prik succes bij daten?
Lees ook:Botox is niet voldoende voor de groeven van Gordon Ramsey

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>