Groene zomergeuren

 

Ook al stormt het dat het een lieve lust is, wij laten ons niet uit het veld slaan en sniffen op kantoor lekker aan de nieuwe zomergeuren. En met de verwarming op hoog lijkt het met al die heerlijke frisse, kruidige geuren al snel een tropisch regenwoud in volle bloei.

 

 

Marc Jacobs Basil

De kracht van kruiden en frisheid in een flesje. Dat is de heerlijke, houtachtige geur van Basil. Niets mierzoet of waterig fris, maar sprankelend en geurig met een edgy twist. Het is een androgyn parfum dus zowel voor hem als haar. De geur draait om basilicum maar krijgt meer kleur met noten als tomatenbladeren citroengras, jasmijn, kasjmier en witte muskus. (Let op: verkrijgbaar vanaf mei!)

Guerlain Aqua Allegoria Laurier-Réglisse

Ook in dit heerlijke parfum staan weer twee bijzondere hartnoten centraal:  zoethout en laurier. De zachte zoetheid van zoethout blijkt heel goed te passen bij de groene frisheid en het kruidige accent van het laurierblad. De geur ruikt pittig maar heeft een zachte ondertoon. Verder zitten er in het parfum noten als bergamot, sinaasappelbloesem, viooltjes en de groenen galbanum- en ambernoten.

Calvin Klein Eternity Summer 2008

Een lekker sereen parfum voor overdag. Licht en heel erg zacht. Ook hier worden zoete, romantische noten als jasmijn, neroli, irisbloem en muskus weer gemengd met heldere groene noten als natte bamboebladeren, goudmandarijn en basilicumblad die duidelijk de overhand hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jean-Claude Ellena’s nieuwste tuinparfum voor Hermes, de derde van de serie die hij gecreeerd heeft sinds hij bij Hermes in 2004 ging werken, is geinspireerd op India; de periode na de moesson regens, wanneer de aarde tot leven komt met talloze nieuwe frisse planten. Vooral de staat van meren en rivieren, ‘Kerala’ heeft centraal gestaan voor zijn inspiratie. De geur is fris, iets kruidig met een noot van gember maar vooral ook zacht en wat waterachtig. Bedoeld voor mannen en vrouwen en ik kan alvast verklappen dat inderdaad mannen en vrouwen hem heerlijk vinden. Binnenkort lees je meer over mijn ontmoeting met hem in India!

Lees ook het blog over de nieuwe groenige geur Amyitis van Mona di Orio.

Lees over het bijzondere geurspoor van Guerlain’s parfum uit 1906 Apres L’Ondee

Benieuwd naar onze geurtests: lees ze van najaar 2008 m/v en van winter 2008 m/v

Lees ook:Nieuwe geurhit van Kylie
Lees ook:Kate Perry lanceert Parfum
Lees ook:ESPRIT geuren voor jou en je lief
Lees ook:Viktor&Rolf flikken het weer, deze keer met basilicum en peer
Lees ook:Zomerse musthaves: Marc Jacobs Splashes 2016

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Groene zomergeuren

  1. Pingback: Trend in parfumland: Etnisch getint | Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>