Estee Lauder Revelation verheldert de teint

Eigenlijk is het maar lastig communiceren; want wat zijn de kenmerken van een heldere teint en hoe ziet een niet-heldere teint eruit? Moet 'ie blozen, geen pigmentvlekken hebben, niet dof zijn? Zoiets ja, maar welke leek kan dat bij zichzelf zien? Zie jij jezelf naar een beautycounter in een winkel lopen en zeggen; ik heb een onheldere teint, doe mij een opfrissertje? Nee, meestal kom je omdat je of last van pigmentvlekken hebt, of last hebt van rimpels. Je bent knap als je op je eigen huid een grauwsluier kan herkennen. De meeste grauw getinte mensen leven zo ongezond, het komt niet eens in ze op om zich daar iets over af te vragen. Estee Lauder's zegt met haar nieuwste dagcreme Revelation een oplossing te bieden. Voor dertigers…….

 

Goed, natuurlijk, we weten inmiddels wel dat hoe gelijkmatiger een teint is, hoe jonger iemand geschat wordt. Maar daar heb je dat lastige woord weer; wat is dan gelijkmatig? Ik zou nog eerder willen zeggen; hoe lichter iemands huid is, dat is tenminste duidelijk. Maar Lauder doelt op allerlei soorten pigmentvlekjes. Het lastige daarmee is dat je die vaak nog niet met het blote oog ziet op je dertigste. Omdat dat vlekken als gevolg van zonschade zijn – pigmentatiestoornissen die later uitgroeien tot ouderdomsvlekken. Alleen met speciale scanapparatuur wordt dat zichtbaar.

Creme tegen ongezonde levensstijl 

Misschien moet je het gewoon maar vertalen als; we gaan het voorjaar in, we willen onze huid een oppepper geven, stralend en fris, dus doe mij maar zo'n pot Revelation (v.a. 39 euro, voor droge en gecombineerde huiden). Ik voel me toch al zo futloos.

De creme zit boordevol vitamine C, een teint'verhelderaar' bij uitstek en een stimulator van collageen – het weefsel dat de huid veerkrachtig houdt. Natuurlijk is het ook een goede moisturizer en er zitten mineralen in die de huid al onmiddellijk een frisser en egaler aanzien geven omdat ze het licht mooi verstrooien.

Maar toch, maar soms bekruipt me het gevoel dat dit soort producten nog veel meer voor de Aziatische markt bestemd zijn, waar vrouwen serieus gebukt kunnen gaan onder hun vale teint. Het is niet echt een Hollands issue, laat ik maar zeggen. (Te koop vanaf maart 2008.)

Nog een tip: als je teint er echt zo onuitstralerig vaal uitziet, ga vooral wat gezonder leven. Naar buiten, bewegen in de frisse lucht, veel verse groenten en fruit eten (van mij part uit de juicer als drankje), goed slapen en flink lachen.

Lees ook mijn andere blog over teintverhelderaars.

En over de nieuwste innovatie van Estee Lauder, de Re-nutriv Ultimate Youth Creme.

Lees ook:Trilmascara Estee Lauder geeft prachtige vlinderwimpers
Lees ook:Nieuwe trend: skin brighthening
Lees ook:Dermalogica Sheer Tint Redness Relief: voor roodheid&jeuk
Lees ook:Nieuwe trend: tattoo’s op je oogbol
Lees ook:Campagne Estee Lauder Tri-Aktiline in UK verboden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>