Nieuwe trend: skin brighthening

Het is je wellicht ontgaan, omdat je een witte huid hebt, maar de wereldwijde markt is de laatste jaren snel volgepompt met zg. witmakers. Cremes die de teint lichter maken. Een rage in Aziatische landen omdat het daar nou eenmaal een teken van schoonheid is: een leliewitte huid. Moeilijk hoor, als je een gele tint hebt. Maar desalniettemin; cosmetica is religie, waar je in gelooft, daar ga je voor. Nu die markt zo vol zit, richten de producenten hun peilen op het verhelderen van de teint. Wat is het verschil?

 

Waar skinwhiteners echt proberen de gehele pigmentproductie in de huid af te remmen, proberen skinbrigtheners alleen het huidoppervlak weer glad en geloten te maken, zodat het zonlicht weer mooi erop kan weerkaatsen. Hoe ruwer het oppervlak, hoe doffer je teint eruit ziet. Juist dat weerkaatsende licht zorgt ervoor dat je er zo 'stralend' uitziet, alsof je huid van nature een beetje glanst. Daarnaast bevatten deze producten nog wel wat pigmentatie-afremmers, maar deze richten zich alleen op de cellen die aan overproductie doen, waardoor niet de algehele pigmentatie wordt afgeremd alleen het teveel – wat verantwoordelijk is voor zon-en verouderingsvlekken.

Volgens de bron, Briony Davis, van Euromonitor, richten de producenten zich aanvankelijk op de licht getinten onder ons, maar ik kan me voorstellen dat witte vrouwen 40+ er ook wel aan willen.

Proctor & Gamble introduceert in het najaar een nieuwe creme in de Regenerist lijn met een peptide (camosine genaamd) die de cellen tot 30% meer energie zouden kunnen geven, in de strijd tegen het bovenstaande.

Ook Chanel komt vanaf begin september met een nieuwe lijn 'Beaute Initiale', die overigens gericht is op 25-jarigen, en recent introduceerde Lumedia een brigthening serum.

 

Lees ook:Je oogt jonger met gelijkmatige teint
Lees ook:Estee Lauder Revelation verheldert de teint
Lees ook:De favo foundation van Julia Roberts: Teint Miracle
Lees ook:Gekalmeerd, gehydrateerd én mooi gekleurd
Lees ook:Soja maakt de oudere huid weer fris en fruitig!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe trend: skin brighthening

  1. Lia Vijzelaar

    Ook Shiseido heeft zulke producten onlangs geintroduceerd. White Lucency. Deze lijn bestaande uit 4 producten zijn brightening producten alsmede gaan zij pugmenten verkleuring/vlekken te lijf.

      /   Reply  / 
  2. redactie, Monique

    dat klopt Lia, bedankt voor de tip!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>