Lumedia, nieuw middel tegen pigmentvlekken

Gisteren (mei 2007) werd aan de Nederlandse beautyjournalisten een nieuw middel tegen pigmentvlekken gepresenteerd; Lumedia Hyperpigmented Spots, en een vergelijkbare zus Facial Brightener. Allebei uit de koker van het  Amerikaanse bedrijf Bremenn Research Labs. Het is niet alleen bedoeld voor 50 plussers  die onder de ouderdomsvlekken zitten, maar ook voor jongere mensen die door de pil en/of zwangerschap en overmatig zongedrag pigmentvlekken hebben gekregen, of van nature sproeten hebben. En het doet nog meer….

Wat de producent van Lumedia doet, lijkt wel een beetje op het succesverhaal van Strivectin, het van oorsprong anti-striae middel dat ook zo goed als antirimpelproduct bleek te werken, dat het ermee wereldwijde media haalde en er zelfs een marketinggig van maakte. Samengevat: een claim naarbuiten brengen, maar aan de achterkant nog meer functionaliteiten claimen. Op zich is het niet zo gek, want het is gewoon heel vaak een feit dat een bepaald ingredient voor meer doeleinden gebruikt kan worden. Alleen vanuit financieel oogpunt vindt een producent het dan beter om aan elk van die functies van dat ene ingredient een ander potje met een andere naam te hangen.

Wat claimt Lumedia dan? Ten eerste dat het pigmentvlekken kan vervagen. Ten tweede dat het de teint weer babroze kan maken doordat het de bloedtoevoer  stimuleert en on top of that kan het ook nog eens verwijde porien verkleinen. Hoe dat laatste kan, is me helaas nog niet helemaal duidelijk geworden. Lumedia verdeelt deze combi-boodschap over twee producten. De ene is de Facial Brightener, een dagcreme die vooral de teint roze maakt maar ook pigmentvlekken vermindert. De andere is de Hyperpigmented Age Spots, een serum met een hogere concentratie om vooral de pigmentvlekken plaatselijke aan te pakken, en richt zich iets minder op de babyroze teint. Het bedrijf wil natuurlijk heel graag dat je ze samen gaat gebruiken. Ik vind het verwarrend, want als in allebei in wezen dezelfde stoffen zitten, alleen in het serum in een iets hogere concentratie, waarom noem je dat serum dat niet gewoon Facial Brightening Serum? Bremenn blinkt niet uit in logica in haar marketingcommunicatie!

Maar over die pigmentvlekken (en sproeten): er zitten stoffen in die dus op een veilige manier overproductie van melanine (het pigment dat je huid bruin kleurt) afremt, waardoor die vlekken dus minder worden; een afname met 23% wordt beloofd, op basis van laboratoriumtesten. Ik zeg met nadruk veilig, omdat er in het recente verleden wel meer middelen zijn geweest die een huidverblekende functie hadden dankzij de stof hydroquinone. Deze stof is inmiddels verboden omdat het schadelijke pigmentstoornissen teweegbrengt, bovendien remt het de aanmaak van melanine in de huid zo grondig, dat de huid nog gevoeliger voor uv straling (dus voor verbranding, dus een hoger risico van huidkanker op latere leeftijd) wordt. Lumedia zou deze gevaren niet kennen, zo is mij verzekerd, want ik heb al eens eerder geschreven dat ik een beetje argwanend tegenover huidverblekende producten sta. Ik begrijp heel goed dat Aziaten er dol op zijn, maar voor ons is het redelijk nieuw. Bovendien hebben wij ook geen cultuur van witter dan wit willen zijn. Maar goed, je smeert het gewoon onder je dagcreme en of zonnebrandcreme op je huid.

Het aspect van de blozende roze teint is overigens wel erg prettig voor de ouder wordende mens, omdat een van de kenmerken juist een huid is die steeds valer van kleur wordt. De roze ondertoon verdwijnt, en volgens Bremenn geldt dat ook voor donkere huidtypen. Lumedia brengt de kleur terug, mede dankzij stimulatie van de bloedtoevoer. Zo simpel is het . Hierbij meteen een kanttekening: gebruik het maar liever niet als je last hebt van couperose of een snel rood wordende huid. Je zit dan helemaal niet op nog meer ‘roze’ te wachten.

Voor alle pigmentvlekken geldt dat het lichter worden binnen een paar weken zichtbaar moet zijn, maar of er een cumulatief effect optreedt als een jaar lang blijft doorsmeren? Daar kon men geen antwoord op geven.

Lees ook:Pigmentvlekken en zon, wat te doen?
Lees ook:Zonnetrend: tegen pigmentvlekken en rimpels
Lees ook:Hijs de zeilen: Amatokin komt eraan!
Lees ook:Ga voor egaal met het serum ‘Even Better Clinical Dark Spot Corrector’
Lees ook:Nieuwe trend: skin brighthening

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Lumedia, nieuw middel tegen pigmentvlekken

  1. lieke

    dag lieke, dat is een aardig prijsverschil zeg. bovendien dacht ik dat hij pas eind juni op de markt zou komen. de importeur is blijkbaar ook niet goed geinformeerd. weet wellicht alleen wat er in het fysieke retailkanaal gebeurd en niet wat er op internet plaatsvindt…

      /   Reply  / 
  2. Sarita

    Heeft iemand de Lumedia pigementatie cremes gebruikt. Ben erg benieuwd naar de werking ervan, voordat ik hem ga aanschaffen.

      /   Reply  / 
  3. redactie, monique

    hoi sarita, zou je me kunnen mailen op [email protected]?

      /   Reply  / 
  4. Aksa

    Ik heb pigmentvlekken, helpt het nieuwe middel Lumedia.

      /   Reply  / 
  5. redactie, monique

    hoi aksa, dat ligt er maar net aan; of je een witte huid hebt, dus geen gekleurde huid en hoe licht of donker de vlekken zijn. kun je er iets meer over vertellen?

      /   Reply  / 
  6. Aksa

    Ik heb een getinte huid, huidtype drie of vier, vlekken zitten op de bovenlip en voorhoofd, ik heb alles al geprobeerd, geen resultaat. Ik wil de creme aanschaffen, maar ik wel weten of het inderdaad helpt.

      /   Reply  / 
  7. redactie, monique

    aksa, ik vind dat moeilijk zo in te schatten, want heb je een hollandse huidtype 3 – dus eentje die snel bruin wordt, of heb je echt een wat donkerder huid? in geval van het laatste helpen deze gewone pigmentcremes echt niet. want ik je dan zou adviseren is om naar een huidtherapeut of dermatoloog te gaan en het te bespreken.

    misschien een goede tip: ik hou op 15 en 16 maart in de RAI in Amsterdam tijdens de New Beauty beurs een inloopspreekuur samen met een dermatoloog; daar kun je geheel vrijblijvend al je vragen stellen – de huidarts is er immers ook bij.

    als je interesse hebt, kan ik misschien wel een gratis toegangskaart voor de hele beurs geven – incl mijn spreekuur. mail me dan even al je gegevens naar [email protected]

      /   Reply  / 
  8. Kiki

    Ik heb een lichtbruine huid (halfbloed) en last van lichte witte pigmentvlekken wanneer ik heb liggen zonnen.. de zomer komt er weer aan en ik wil graag weer een beetje een kleurtje maar ben bang om te zonnen in verband met de vlekken…helpt dit middel daar ook tegen?

    Ik gebruik sinds 2005 de diane pil omdat deze mijn exceem tegen gaat en gebruik daarnaast ongeveer eens per week de cutivate hormoonzalf… mijn huisarts zegt dat ik er niet vanaf kan komen. Ik ben een keer doorgestuurd naar een dermatoloog in het ziekenhuis maar mijn huid was toen net rustig en het leek dus alsof er niets aan de hand was. Ik loop hier nu al een paar jaar meer en ben het inmiddels gewend, maar krijg het gevoel dat ik het constant aan het behelpen ben.

    Ik krijg het gevoel dat ik niet serieus genomen wordt terwijl ik toch wekelijks last heb van de exceemplekken op mijn gezicht en lichaam. Het heeft zijn ups en downs maar er is aktijd wel een plekje dat jeukt of geirriteerd is. Ik hoop dat iemand me hier advies over kan geven.

    Alvast heel erg bedankt!

    Gr Kiki!

      /   Reply  / 
  9. Monika vd Marel

    je moet nogmaals naar een dermatoloog gaan!
    Je hebt er recht op om serieus genomen te worden,
    maak een afspraak en maak desnoods foto’s van de momenten waarop je er last van heb. Sterkte, maar dit is echt belangrijk om door een deskundige persoon te worden beoordeeld. Liefs, Monika

      /   Reply  / 
  10. Albert

    Interessant artikel. Heb het met veel plezier gelezen. Wellicht voegt de creme Lumedia iets toe aan de producten die al op de markt zijn op het gebied van pigmentvlekken en het behandelen ervan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>