Hijs de zeilen: Amatokin komt eraan!

Het is een feit, het Amerikaanse bedrijf Voss Laboratories is bezig om het serum Amatokin grootscheeps op de Amerikaanse en Europese markt weg te gaan zetten. In Amatokin zou een stamceltechnologie verwerkt zijn om de huidcelvernieuwing te verbeteren. Zeer omstreden. Het laatste woord is er zeker nog niet over gezegd, want als, als het werkt, is dat wel een doorbraak in de cosmeticadindustrie….

 

Amatokin is een serum dat stamceltechnologie gebruikt om de celvernieuwing te stimuleren. Dit stamt uit de medische wereld waarin nu volop geexperimenteerd wordt met stamcellen om daaruit nieuw orgaanweefsel te kunnen laten groeien in een labomgeving. Stamcellen zijn hele premature cellen in een embryo die nog niet zijn voorgeprogrameerd voor een bepaalde functie (dus om zich uit te ontwikkelen tot allerlei organen). Ze bevatten dus de oerbasis van het menselijk lichaam in wording.

Een niet nader genoemd Russisch bedrijf zou deze stamcellen biotechnologisch hebben nagemaakt. Eiwitten hieruit worden als boodschappers gebruikt om de huidcellen van de mens aan te sporen zich te vernieuwen. Het fijne weet ik er nog niet van, als je naar de website van Amatokin gaat, word je ook nog niet heel veel wijzer.  Dat is bewust, want een onderdeel van een zeer geraffineerde marketingcampagne die nu internationaal gaande is. Als je googled op het merk dan tref je ook overal dezelfde berichtgeving op allerlei websites aan; fragmenten of een integraal persbericht dat overkomt als een eigen gemaakt nieuwsbericht van zo'n site, maar het is niets minder of meer dan promotiepraat van het bedrijf zelf om de spanning verder aan te wakkeren.

Het riekt voor mij trouwens heel erg naar wat Olaz een paar jaar geleden in de markt zette: Regenerist, waarin een peptide zit die de huid zo kan prikkelen, of wel voor de gek kan houden, dat de huid denkt dat er een wondje is en dan een 'genezingsproces' op gang brengt, ofwel de cellen stimuleert collageen aan te maken (bij een echte wond is dat noodzakelijk om de wond dicht te maken), zodat de huid er weer wat voller uit kan zien en rimpels iets minder worden.

Een distributeur vertelde mij onlangs nog dat ze de baas van het bedrijf sprak tijdens een internationale beurs en die man vertelde zonder blikken of blozen dat hij voor al zijn producten dezelfde stoffen gebruikt – ze maken ook StriVectin en Lumedia – en dat ze gewoon telkens een andere naam op het potje zetten. Ik heb het even gecheckt bij de betreffende distributeur (Maarleveld) maar in Strivectin zitten niet dezelfde stoffen als in het anti-pigmentvlekkenmiddel Lumedia. Het is iets te kort door de bocht gesteld geweest. Wel is het zo dat de producent in Amerika binnen een assortimentsgroep wel van dezelfde stoffen gebruik maakt: zo zit in het antistriae middel Striadril dezelfde stof als in Strivectin-sd, alleen in een lagere dosering. Het zelfde geldt ook voor de middelen Lumedia Facial Brigthener en Lumedia Hyperpigmented Age Spots; ook hierbij is gebruik gemaakt van dezelfde stoffen alleen in iets andere concentraties.

Het principe is ook niet vreemd, het gebeurt veel, zeker bij bedrijven die meerdere merken onder de paraplu hebben hangen, omdat veel ingredienten nou eenmaal multi toepasbaar zijn en het er altijd op neer komt om die huid te beschermen en iets sterker te maken.

Amatokin is nu In Amerika, Engeland en Franrkijk verkrijgbaar. Nederland en wellicht Belgie volgt eind dit jaar of begin volgend jaar. Het product gaat 190 euro kosten voor 30 ml. Men verwacht dat ze in het eerste jaar al tussen de 5 en 7 miljoen dollar zullen ophalen. In Amerika zou al een wachtlijst van 250 personen zijn.

 

Lees ook:Dior komt als eerste met ‘stamcel beschermende’ creme
Lees ook:Wanneer is stamcelactiverende creme Amatokin te koop?
Lees ook:Een alternatief voor Botox
Lees ook:Lumedia, nieuw middel tegen pigmentvlekken
Lees ook:Geavanceerde regenererende lipverzorging

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Hijs de zeilen: Amatokin komt eraan!

  1. J van den Boom

    Hallo,

    Als ik het goed begrijp is er voor Nederland al een distributeur voor Amatokin?
    Is het mogelijk om mij gegevens van het bewuste bedrijf te verstekken?

    Mvg
    Jolanda.

      /   Reply  / 
  2. redactie,monique

    dag jolanda, dat is maarleveld en co, ben alleen even vergeten waar ze zitten. geloof ergens in de buurt van katwijk. distribueert ook stri-vectin e.d.

      /   Reply  / 
  3. Jolanda

    Oke bedankt, dan klopte mijn vermoeden.

    Gr Jolanda.

      /   Reply  / 
  4. Yvonne van Zonderen

    Het product is ook al te koop via internet, op http://www.parfumwebshop.nl kan je de emulsie voor het gezicht al bestellen. Veel goede verhalen gehoord over dit product. Ik moet het binnekort maar is uitproberen,ik ben benieuwd.

    Groetjes,

    Yvonne

      /   Reply  / 
  5. redactie, monique

    ja, grappig, zij importeren het zeker rechtstreeks uit amerika, want via de officiele distributeur in nederland is het nog niet gelanceerd hier. ik sta eerlijk gezegd niet zo te popelen, het komt uit dezelfde stal als strivectin. geen slecht product, maar ik vind het geen sympathiek bedrijf. de manier waarop ze hun marketing bedrijven is zo flauw. srtivectin op de verpakking verkopen als een anti striae middel en ondertussen via de grapevine (of wel viral marketing) laten vertellen dat het de beste anti rimpelcreme ooit is.

    daarnaast stoppen ze een en het zelfde recept in talloze producten en plakken er andere namen op. nu is dit niet ongewoon, veel bedrijven maken zich eraan schuldig….

      /   Reply  / 
  6. Bianca

    parfumwebshop had het besteld maar nog steeds niet gekregen. het is er bij hun ook nog niet. vind tal van andere sites ook maar alles is nog pre-order

      /   Reply  / 
  7. redactie, monique

    hoi bianca, ik zal morgen even kijken wat ik erover kan vinden.

      /   Reply  / 
  8. Tamara

    Op de officielle website zijn er veel meer producten beschikbaar. Ik zie in bij parfumwebshop.nl en parfumerie.nl slechts alleen een emulsie. Is hier iets over bekend?

      /   Reply  / 
  9. redactie, monique

    amatokin is vanaf half juli te koop in nederland bij parfumerien. als je meer wilt weten bel dan even met de pr-dame voor nederland: 020-6738180

      /   Reply  / 
  10. Amanda

    is al te koop heb het gezien bij parfumerie.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>