Orlane en Helena Rubinstein concureren met thermage en mesotherapie

Tsja, hoe klinkt zo'n volzin voor de kop van een blog? Snap jij er wat van? Ik wel, en het getuigt van lef maar ook van weinig respect voor het intellect van de consument om te beweren dat je nieuwste creme een mooi alternatief biedt voor medisch-cosmetische ingrepen als thermage en mesotherapie prikken om de huid te verstrakken en de conditie op te vijzelen. Ik dacht dat we het na al de Botox-bogus wel gehad hadden met onzinnige claims? Nee dus! Lees waarmee Orlane en Helena Rubinstein nu komen.

 

Wellicht een troost: ik geloof niet dat de verkoopster gaat vertellen dat het nieuwe Orlane serum een heel goed alternatief is voor thermage, al was het maar omdat de gemiddelde consument niet eens weet wat het is, en dat ze ook niet zal vertellen dat de nieuwe Rubinstein een fijne uitwijkmogelijkheid is als mesotherapie je te duur of te pijnlijk is. Want ook daarvan heeft de gemiddelde consument weinig kennis. Maar wij, van de pers, krijgen dit soort dubbelzinnigheden dus wel voorgeschotel in enthousiaste persberichten. Waarom? Denkt men werkelijk dat wij het dan geloven? Een beetje journalist die haar vak serieus neemt, weet onmiddellijk dat het prietpraat is. Nemen ze ons dan wellicht niet serieus? Genoeg gezegd, ik zal even uitleggen waar de nieuwe cremes over gaan:

Het Zwitserse merk Orlane brengt vanaf oktober 2008 het Serum Fermete Thermo-actif op de markt. Een huidverstevigend serum dat tevens een verwarmend effect moet hebben. Dit warmte effect zou te danken zijn aan verpulverde toermalijn (edelsteen) in het serum dat een 'warmte-effect produceert', plus een batterij anti-oxidanten om vrije radicalen weg te vangen en versoepelende stoffen die de huid een lekker glad laten aanvoelen. Orlane beveelt het serum speciaal voor de kaaklijn aan en de neus-lipplooi. Ze noemt het een mooi alternatief voor thermage; een pijnlijke warmtebehandeling die de elastische vezels in de huid laat krimpen waardoor de huid een strakker aanzien krijgt. Het toermalijn in de creme zendt volgens het persbericht infrarood licht uit en door de warmte die daarbij vrijkomt zouden de vezels in de huid dus ook samentrekken. Hoe-verzinnen-ze-het!:-)) I love the story, maar hij klinkt mij werkelijk veel te ongeloofwaardig in de oren. Na een korte test op de ruggen van mijn handen met veel fijne lijntjes en ietwat verslapping, zie ik wel dat hij de huid gladtrekt, verzacht en opvallend matteert. Maar in het gezicht? Voor dit wonderlijke verhaal ga je 165 euro betalen. Please Orlane, kom met een goed wetenschappelijk onderbouwt verhaal, ik zou graag willen dat het klopt wat je zegt. Ben altijd in voor een goed authentiek verhaal. Toermalijn wordt ook in shampoo's van Aveda en in de oogcreme van La Mer gebruikt, maar zij reppen echt niet over warmteeffecten en infrarood licht-in of uitstralingen…..

En dan Helena Rubinstein, net zoals Orlane toch echt een fijn merk. Rubinstein gaat de strijd aan met een andere cosmetische ingreep, de mesotherapie. Een methode waarbij met kleine speldenprikken serums dieper in de huidlagen gebracht worden, zodat de werkstoffen meer van hun belofte waar kunnen maken. Door de speldenprikken ontstaan er tevens miniscuul kleine wondjes in de huid waarop deze reageert met aanmaak van nieuw collageen, wat op zich dus al iets meer huidvolume kan opleveren. Maar goed, wie wil er geprikt worden ten bate van de schoonheid? Jij? Ik liever niet, al hoewel ik wel weet dat een filler meer oplevert dan een creme. De Rubinstein serie heet Prodigy Re-Plasty en belooft een jonger uitziende huid. De lijn is ontwikkeld in samenwerking met Laclinic Montreux, waar men bij de mesotherapie gebruik maakt van een bepaalde cocktail van stoffen. Laat het nou deze cocktail zijn die Rubinstein in haar lijn heeft gestopt! Iets nieuws? Op zich niet, want het betreft heel bekende stoffen zoals vitamine C,, hyaluronzuur en aminozuren. Je vindt ze in talloze cremes vandaag de dag. Neem niet weg dat er toch een prettig randje aan deze lijn zit. Er is namelijk ook ferulinezuur in verwerkt. Uit een betrouwbare bron is mij bekend geworden dat de combi van vitamine C en ferulinezuur een nog betere werking van die teintopfrissende vitamine C geeft. Dus Rubinstein heeft naar mijn idee zeker een punt hier. Alleen zegt de expert wel dat nog niet zo zeker is dat de combi ook een boost van het collageen oplevert, terwijl Rubinstein er in het persbericht gemakshalve wel melding van maakt. Staat zo goed, zullen we maar denken. Maar de serie is vooral bedoeld om de teint snel en vakkundig op te frissen. Ik ben er razend benieuwd naar. Mede omdat ik tenminste nog iets van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek over de nieuwe stof kon terugvinden. Waarop moet je je anders verlaten, als journalist. Prodigy Re-Plasty is vanaf september in de winkel en heeft een gedurfd prijskaartje van 93 euro voor de oogcreme tot 221 euro voor het serum.

Lees ook deze blogs:

- Ook Olaz Regenerist 3 Zone Daily Treatment focust op huidverslapping

- Lancome heeft Magistrale voor de slappe lichaamshuid

- Boek: Ten Minutes, Ten Years, zinnig over huidverfraaiing, van dr Brandt

copyrights: www.moniquelindeboom.nl Bronvermelding verplicht, en wil je iets overnemen vraag het dan even.

Lees ook:Mesotherapie? Het werkt dus helemaal niet….
Lees ook:Sotheby’s veilt portretten van Helena Rubinstein
Lees ook:Power vitamine Cocktail voor je huid
Lees ook:Hoe veilig is Thermage?
Lees ook:Boost je huid met een serum

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Orlane en Helena Rubinstein concureren met thermage en mesotherapie

  1. Marie Claire

    “Een beetje journalist die haar vak serieus neemt, weet onmiddellijk dat het prietpraat is. Nemen ze ons dan wellicht niet serieus?”

    In de cosmeticawereld is de balans tussen zin en onzin soms ver te zoeken. Dat is waar,… maar dit artikel is op geen enkele manier objectief en dat is jammer. Een beetje journalist probeert overigens een product ook op de huid van zijn of haar gezicht; de huid van de hand wijkt immers sterk af.

    Daarnaast de vraag of je als “journalist” of “zelfbenoemde beauty expert” wel serieus wordt genomen. Het antwoord is denk ik heel simpel,… zolang je als journalist niet eens een foutloos (of is het voudloos)en objectief stuk kunt schrijven, wie zijn jullie dan om cosmeticamerken te bekritiseren?

    groet,
    Marie Claire

      /   Reply  / 
  2. jolanda

    @Marie Claire: je schrijft: ‘.. maar dit artikel is op geen enkele manier objectief en dat is jammer.’

    Onderbouw dit eens?

      /   Reply  / 
  3. Tineke

    Beste Monique, ik snap heel goed waarom je producten ook op je handen uitprobeert, dat doen chemici ook. Je wilt toch kijken hoe de huid reageert, en dat zie je het snelst op de handen. Bovendien: je kunt direct met je eigen ogen naar je handen kijken en niet naar je gezicht. Dat moet je weer via een spiegel doen. Maar dit soort informatie zal voor deze Marie Claire wel te hoog gegrepen zijn. Monique, je hebt een geweldig blog, echt heel onderscheidend. Ga zo door, ik lees het elke dag.

    Tineke

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    Tineke, helemaal mee eens, daarbij komt nog: een creme testen moet je zeker een maand doen of langer. Aks ik me daar aan over zou geven, dan zou ik minstens 20 klonen van mezelf dan wel van mijn huid moeten hebben. Ik ben zuinig op mijn huid; smeer met mate. Fijn om te horen dat mijn blog je zo bevalt, harstikke leuk! Volgend jaar kom ik met nog iets verrassends, om nog meer van te smullen!

      /   Reply  / 
  5. saida

    ik ben vrouw van 49 ans ik wil nieuwe reacties van anti aging en anti rimpels

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>