Waarschuwingen tegen mesotherapie en lipolyse

De Amerikaanse vereniging van plastisch chirurgen waarschuwt deze week tegen behandelingen als mesotherapie en lipolyse waarmee ondermeer onderhuidse vetophopingen 'weggespoten' kunnen worden. Het wordt al op redelijke schaal toegepast, ook in Nederland trouwens, maar er is nog onvoldoende wetenschappelijk bewijs, en ook nog niet FDA-approved- dat het veilig is en bewezen effect heeft. De stoffen die gebruikt wordt om diep in de huid te spuiten zijn nog onvoldoende doorgetest, bovendien zijn het ingrepen die ook steeds vaker door niet-medici, zoals schoonheidsspecialisten, worden uitgevoerd en dat is uit den boze. Lees er hier meer over, en 'keep it in mind' want van de Nederlandse overheid zul je niet snel iets horen, het is de laksheid zelve.

 

Lees ook:Cosmetische ingreep mislukt? Dermatoloog mag de troep opruimen
Lees ook:Injectable beschadigt bindweefsel
Lees ook:Verbied esthetische ingrepen jeugd
Lees ook:Voedsel en Waren Autoriteit wil onderzoek nanotechnologie
Lees ook:Met opgespoten lippen de bak in !

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Waarschuwingen tegen mesotherapie en lipolyse

 1. nicole

  Mesotherapie word toch ook gebruikt voor de gezichtshuid? voor rimpeltjes en huidverbetering.mijn schoonheidsspecialiste heeft laatst een curcus gevolgd van een dag.Wat ik graag wil weten is dit hetzelfde,en is het veilig?

    /   Reply  / 
 2. redactie,monique

  dat klopt nicole, afhankelijk van de werkstoffen die via die naaldjes in de huid gebracht worden, kun je mesotherapie op verschillende manieren gebruiken. gebruik je een vetoplossend middel, kun je onderhuidse vetbobbels weghalen, gebruik je hyaluronzuur kun je de huid extra hydrateren, gebruik je vitaminen, kun je de huidcellen een boost geven.

  maar zoals gezegd staat de veiligheid van mesotherapie nog niet vast en ook de bewezen werking is nog niet onomstotelijk medisch klinisch goed doorgetest. in amerika waarschuwt men er nog voor omdat je je juist zoveel cocktails kunt maken en men weet niet wat het gevaard daarnvan is op de langere termijn, ook is nog niet duidelijk wat die stoffen in het lichaam kunnen doen. het gaat dieper in de huid in en kan dus ook bij andere organen terecht komen. de zorg hierover is het grootst bij de vetoplossende methode.

  verder is het zodat, omdat er geprikt wordt, je piepkleine onderhuidse wondjes maakt. de huid reageert hierop door collageen aan te gaan maken omdat de wondje te dichten cq te genezen. door die extra aanmaak van collageen wordt je huid ook weer wat voller.

  als ik je een advies mag geven: als je het al doet laat het door een dermatoloog doen of een op hbo-niveau opgeleide huidtherapeute maar nooit door een ‘gewone’ schoonheidsspecialiste.

  het punt met deze toch ingrijpendere behandelingen is dat er toch gevolgen kunnen zijn, een schoonheidsspecialiste is hiervoor gewoon niet bevoegd. wees zuinig met je huid, het is een levend orgaan. er komen zoveel nieuwe methoden op de markt met een klein beetje meer resultaat dan een gewonen schoonheidsbehandeling en met wel veel meer risico, dat je je moet afvragen of het doel de middelen wel heiligt.

  ik zeg niet dat je het niet moet doen, maar wees waakzaam.

    /   Reply  / 
 3. daisyvanhees

  Ik ben gisteren op de New Beauty beurs geweest in Amsterdam en ze stelde een mesotherapie apparaat voor dat werkt zonder naaldjes, wel met pure werkstofconcentraten.

  Ik ben proefkonijn geweest met pure hyaluronzuur en mijn gezicht voelt heerlijk aan, maar zijn dit de inmiddels veilige methoden of heb je toch die naaldjes nodig om collageen aan te maken om je huid op te vullen? of is dit een apparaat wat voor de schoonheidsspecialisten word gemaakt om risico’s te verminderen. (minder ingrijpend)

    /   Reply  / 
 4. redactie, monique

  hoi daisy, ik vraag altijd eerst maar: wat wil je precies aan je huid verbeteren, wat vind je er nu niet goed aan?

    /   Reply  / 
 5. daisyvanhees

  Ik wil niks aan mijn huid verbeteren ik denk eraan om zo’n apparaat aan te schaffen maar dan zonder naaldjes. zie vorige vraag, beter met naaldjes of zonder en hoe veilig is t.

    /   Reply  / 
 6. redactie, monique

  daisy, ik zal je vraag eens voorleggen aan een dermatoloog, juist vanwege het feit dat bij mesotherapie naaldjes in de huid gaan, wat per definitie betekent dat je miniscuul kleine wondjes maakt – dat is de trigger waardoor de huid weer collageen aan gaat maken en dus iets voller kan worden.

  hoe werkt mesotherapie zonder naalden, wordt er dan met luchtdruk gewerkt of zo? zoals nu gebeurd bij die nieuwe zuurstofbehandelingen?

    /   Reply  / 
 7. redactie, monique

  daisy, ik zie het al, het gaat met stroom. wat ik vooral weet van stroom is dat het de doorbloeding vande huid goed op gang brengt, waardoor verse voedingsstoffen uit het bloed naar de huid komen en da’s natuurlijk altijd goed voor ed huid. maar of het nou ook daadwerkelijk actieve ingredienten dieper in de huid krijgt…ik weet dat Lancaster momenteel ook al een apparaatje voor thuisgebruik heeft, maar dan op basis van trillingen en magnetisch veld.

  zal het eens navragen en zoek zelf ondertussen ook eens door of je onafhankelijke wetenschappelijke studies op internet kunt vinden waaruit de werking blijkt. apparatuur kost tegenwoordig erg veel geld en dat moet het wel waard zijn, omdat je toch ook een hogere behandelingsprijs zal moeten vragen, dus ook jouw consument zal overtuigd moeten zijn van het bewijs; waarin verschilt zo’n apparaat werkelijk van een goede bindweefselmassage – die kunnen ook echt wonderen doen en is stukken goedkoper.

  nieuwe technieken zijn echt niet altijd beter, ergo; ze zijn maar zelden beter ten opzicht van hetgeen dat er al is. laat je niet verblinden door marketing. het is een hongerige industrie!

    /   Reply  / 
 8. natalie

  ik denk dat je met ultrageluid en hoogvolt seum en ampullen met vitaminen ook diep in de huid kunt sliuzen zonder huidbescadiging ik heb er hier een staan de beautytec doe hem weg aan 3000euro tel 0032/497/12.55.12

    /   Reply  / 
 9. Pingback: Werking Injection Lipolyse onder druk | Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>