Werkt een creme van huidarts Dr.Brandt beter? Deel 1

In Amerika zeggen glamourvrouwen 'it takes a doctor to make you look beautiful'. Cremes van celebrity-dermatologen zijn daar dan ook al jaren supergewild. Dokter Frederic Brandt is nu de eerste die zijn potjes ook in Nederland verkoopt. Zijn het betere cremes of blijft het vooral een goed marketingverhaal…..?

 

Een beetje vrouw met geld heeft in Amerika een hofhouding waarvan de dermatoloog ook deel uitmaakt. Nog meer dan make-up is een stralende, gezonde huid het toppunt van kracht en glamour. Huidarts Frederic Brandt, behoort samen met Patricia Wexler, Nicholas Perricone, Dennis Gross en Howard Sobel tot de top 5 van top-huidartsen. Ze maken natuurlijke medicinale recepten op maat, maar zijn ook niet vies van een beetje commercie; hun potjes cosmetica gaan als zoete broodjes over de toonbank. Maar zijn hun producten werkelijk beter dan let's say Lancome?

Serieuze werkstofjes

Ze gaan er prat op je te vertellen dat ze alleen werkstoffen gebruiken die door en door wetenschappelijk bewezen zijn, en dat klopt. Meestal tref je bij hun geen hocus pocus taal aan in de bijsluiter met magische ingredienten. Ze benoemen de stoffen zoals ze ook werkelijk heten. Wel zo overzichtelijk. Ook hebben ze er een handje van om vooral producten te maken die specifieke huidproblemen moeten aanpakken, natuurlijk, daar zijn ze arts voor! Zoals rode vlekken, acne, pigmentstoornissen, overmatige rimpels en grove porien. Ze waren hiermee ook eerder dan menig bekend merk. Ze noemen hun cremes ook liever cosmeceuticals, dat geeft het een medisch tintje. Maar verder moet ik eerlijk bekennen dat hun producten niet anders zijn dan van een gemiddeld bekend merk. Ook gebruiken ze geen hogere concentraties, want voor consumentenpotjes hebben ook zij zich aan de cosmetica-wetgeving te houden. Clinique, Dermalogica, Natura Bisse, Juvena, Vichy en La Roche Posay hebben eveneens zeer gespecialiseerde producten voor probleemhuiden, met dezelfde bewezen werkstoffen. Ze zijn eveneens onder toezicht van dermatologen gemaakt. Het zijn alleen geen celebrities, geen sterren onder de sterren. Maar goed, als je het logo van Lancome zat bent, staat dr.Brant wellicht wel zo verfrissend anders op je kaptafel (ennuh…die merken zijn ook behoorlijk unisex!)

Lees ook het interview dat ik met dr Brandt had in maart 2008, deel 1. en deel 2

Musthaves

Nieuwsgierig naar de musthaves van deze sterrendokters?

Dr. Frederic Brandt Skincare: Microdermabrasion in a Jar, peelingcreme; N.V.Perricone M.D: Alpha Lipoic Acid Face Firming Activator, oppeppend serum; Dr.Dennis Gross M.D. Skincare; Alpha Beta Daily Face Peel, peelingserum.

Toppers van de bekende merken

Aanraders zijn o.a. Clinique CX Redness Relief Cream tegen roodheid; Dermalogica Climate Control tegen ruwe plekken; Juvena Juvedical Renewing Lightweigth Mask ontspant na een cosmetische ingreep; Natura Bisse Glyco Peeling Body, peelingserum voor het lichaam; La Roche posay Rosaliac Cream bij een gevoelige rode huid.

 

 

Geinteresseerd in de ingredienten van deze dokters-potjes? Lees het dokterslatijn in deel 2! 

Lees ook het interview dat ik met dr Brandt had in maart 2008, deel 1. en deel 2

Lees ook:MD Skincare Alpha-Beta Peel voor een stralende huid
Lees ook:Filmpje: dr Frederic Brandt aan het werk
Lees ook:Dr. Brandt huid vitaminebooster
Lees ook:Interview met dr Frederic Brandt (2)
Lees ook:Is creme van de huidarts beter? Deel 2 over werkstoffen

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Werkt een creme van huidarts Dr.Brandt beter? Deel 1

  1. sas

    Leuk stuk. ipv dr perricone gebruik ik de creme en het serum van source naturals: skin eternal! Met oa Lipoic Acid, DMAE, C-Ester, CoQ10 & HA. In NL vrij prijzing maar op iherb dot com goed te betalen! Code SAB687 geeft ook nog eens $5 korting!

      /   Reply  / 
  2. Charline

    I don’t leave a great deal of remarks, however i did some searching and wound up here Werkt een creme van huidarts Dr.Brandt beter? Deel 1 | Beauty. And I actually do have 2 questions for you if you don’t mind.
    Is it only me or does it look as if like some of these comments look like coming from brain
    dead folks? :-P And, if you are writing on other places,
    I would like to keep up with everything new you
    have to post. Could you list of the complete urls of all
    your shared sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

      /   Reply  / 
  3. Agnes

    Ik blijf het een rare vent vinden. Helemaal na het lezen van jullie interview. Haha.

      /   Reply  / 
  4. make beats

    Hi, after reading this amazing piece of writing i
    am also delighted to share my know-how here with friends.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>