Dior snoert Sharon Stone de mond

Oud nieuws, ik weet het, maar belangrijk genoeg om nog eens te melden. Actrice Sharon Stone is namelijk door haar 'werkgever' Christian Dior, waarvoor zij promotie maakt voor de Capture-cremes, de mond gesnoerd. Stone had haar persoonlijke mening gegeven over de natuurrampen in China; dat het een noodlottige maar blijkbaar noodzakelijke speling van het karma was, wat het land nu overkwam. Dior was furieus. Natuurlijk, het kan de multinational centjes kosten bij de verkopen van de producten in het land.

 

Ik las het bericht tijdens mijn vakantie en vroeg me naarstig af wat ik ervan moest denken. Ik vind dat iemand ten allen tijde het recht heeft een persoonlijke mening over een kwestie te hebben, of die nou wel of niet je broodgever (be)treft. Want wat heeft de toestand in China met de producten van Dior te maken? OP zich helemaal niets. Maar ware het niet dat de Chinezen het niet leuk vinden als Stone zich uitspreekt over zoiets (heel erg vaags) als slecht karma. Beledigend. En dat wil Dior niet hebben, want het zou wel eens tot een boycot van de poepchique producten in het land kunnen leiden. Ergo: diverse warenhuizen hadden advertenties met haar koppie erop al verwijderd.

Dus moest Stone buigen en haar excuses aanbieden, terwijl ze haar uitspraak natuurlijk diep in haar hart grondig blijft steunen. Had ze niet beter haar contract met Dior kunnen beeindigen en wellicht ook dergelijk overeenkomsten maar niet meer aan kunnen gaan? Kan ze tenminste vrijelijk blijven praten. Want het is best erg als als je je eigen mening moet censureren terwille van het economisch welzijn van een bedrijf. Die menselijke Stone toch. Haar naargeestig gephotoshopte gezichtje in de advertenties van Dior kwam nu toch ineens tot leven. Ze deed een echte-mensen uitspraak. Was emotioneel. China tergt Tibet al decennia lang en kreeg nu op zijn donder ervoor met twee grote (desalniettemin verschrikkelijke) natuurrampen. Lastig hoor Stone, maar ben toch blij dat je ondanks alle facades even je hart hebt laten spreken. Want of ik je mening deel of niet, het is altijd fijn een mens van vlees en bloed te horen praten.

Bekijk in dit filmpje nog eens wat ze werkelijk zei:

Lees ook deze blogs:

- Dior brengt na lange tijd weer een origineel en verrassend klassiek geurtje uit

- Mooie foundations vind je bij Dior

- Dior blinkt uit uit als 'flanker' specialist

Lees ook:Leer ook met hete stenen te masseren
Lees ook:Geruchten over make-over Sharon Stone op Dior-feestje
Lees ook:Zet maar in je tv-agenda: Faking it
Lees ook:Het is aan tussen DIOR en Robert Pattinson
Lees ook:Chinezen kopen zich failliet aan cremes op luchthavens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>