Dior blinkt uit met foundations

 

 

Wilde ik net gaan bloggen hoe geweldig ik de Diorskin Forever foundation van Christian Dior vind, komt er alweer een topper binnen van het merk; de Dior Capture Totale Serum Foundation.

 

 

 

Na een geweldige foundation van Helena Rubinstein was het even zoeken naar een production dat het effect kon evenaren, dan wel op gelijke hoogte kon weerstaan. Mijn collega drukte mij een flesje Diorskin Forever in de hand. Een dekkende foundation met langdurige houdbaarheid. Nu ben ik van nature altijd wat terughoudend als het om afdekking gaat. Ik hou van foundations die er heel natuurlijk uitzien, liefst een beetje transparant en toch voldoende dekkend met een heel klein glansje zodat ook lijntjes minder zichtbaar worden.

Na een volle dag zwoegen in een kantoor zonder open ramen keek ik 's avonds vol verbazing in de spiegel. De foundation zag er nog spik en span uit, ik vond zelfs dat ik er helemaal niet moe uitzag, hoewel ik me wel zo voelde. Meestal is een foundation aan het einde van de dag 'opgegeten' zoals we dat gekscherend noemen. Deze dus niet. Perfect in staat, ik moest hem er ook echt afwassen, als je begrijpt wat ik bedoel. Terwijl ik de hele dag toch echt niet het idee had dat i k nou zoveel foundation op had.

Het geheim van Diorskin Forever zit 'em in het netwerkje dat over de huid wordt gespannen; een nano-stretchwork, gebaseerd op technologie uit de textielindustrie waarbij piepkleine nanodeeltjes worden verwerkt tot een netwerkje, waarin eveneens nanokleine gaatjes zitten. Het netwerkje trekt de huid een beetje samen en egaliseert de huid zo. Er zitten micropigmenten in die kleurvast zijn en ook de talgproductie normaal houden; geen extra glans maar ook geen uitdroging, plus wat vochtbindende ingredienten. Diorskin is ideaal als je de hele dag of avond op pad moet en weinig tijd hebt om je makeup bij te werken.

Maar dan, er staat nu dus ook een flesje Capture Totale serum foundation op mijn bureau, en alleen bij die naam 'serum foundation' smelt ik al. Dat moet wel iets superverfijnds inhouden, en daar houd ik van! Even smeren over de rug van mijn hand en ik zie onmiddelijk hoe ongelooflijk fijn van structuur deze foundation is. Hij trekt snel in, vermindert fijne lijntjes zichtbaar en geeft je huid een prachtige teint.

Het geheim van deze ultralichte nieuwkomer? Nieuwe pigmenten die voor een nog mooiere teint zorgen dus (en geloof me, veel foundations zijn qua kleur een ramp…..) en hele zachte polymeren voor een zijdezacht huidgevoel. Maar de echte USP vindt Dior het feit dat er anti-agingwerkstoffen aan toe zijn gevoegd. Want zegt het bedrijf: een gladde huid weerkaatst het licht nog mooier,  en dat is inderdaad een feit. Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat niet per se van een foundation verwacht, daar heb ik mijn creme toch al voor. Dior zal natuurlijk nooit zeggen dat je vanaf nu af aan je dagcreme wel kunt laten staan, omdat de cocktail ook al in de foundation zit.

Na twee dagen gebruik, merk ik dat Diorskin Forever en de nieuwe Serum Foundation van Dior Capture Totale qua textuur erg op elkaar lijken, met een verschil; Capture Totale glanst net iets meer (nog altijd subtiel hoor) dan de Diorskin Forever. De laatste geeft echt een matte zijdeglans.

Lees ook nog mijn blogs over de nieuwe make-uptrends.

 

Lees ook:Feest-tip: handig Dior-poeder dat foundation fixeert
Lees ook:Vloeibaar fluweeltje
Lees ook:DIOR Summer!
Lees ook:Hebben! Lady Dior must-have uit de nieuwe zomercollectie
Lees ook:Boost je huid met een serum

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Dior blinkt uit met foundations

  1. Karlijn Brouwers

    Is deze foundation ook geschikt voor gemengde tot vette huid?

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    hoi karlijn , voor jouw huidtyp zal de dior skin wellicht prettiger zijn. tip: vraag bij douglas of ze een heel klein sample potje kunnen vullen met de juiste kleur, dan kun je het rustig thuis uitproberen.

    ps: wat ik ook erg lekker vind (heb zelf ook half een gecombineerde huid, is de mineral loose foundation poeder van MAC, )

    succes!

      /   Reply  / 
  3. Karlijn

    Hartstikke bedankt voor de tips!

      /   Reply  / 
  4. JANA

    KRIJG JE DAAR PUISTJES VAN?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>