Pas op voor de Billy Turf-generatie!

 

 

Het kan zo leuk zijn om interviews met trendwatchers te lezen. Neem dit, van futuroloog Marcel Bullinga. Hij doet onder meer een boekje open over de generatie van straks, de kinderen van nu. Vol-vet gevreten, maar oh zo dom, en daar moeten we straks wel onze economie mee draaiende houden. Nieuwsgierig? Lees verder!

 

 

 

 

In een interview met trendmagazine Eye, zegt hij hierover het volgende:

‘Her en der duikt de term Generatie Einstein op, bedacht door een kinderreclamebureau. Volstrekt lachwekkend. Het is eerder de Billie Turf-generatie die in 2020 de toon voert: te dik, te zes-min, kan heel goed msn-en maar kan niet spellen, schrijven of een heldere gedachtegang uitspreken. Die moeten tegen die tijd concurreren met hele slimme Indiase jongeren die hogerop willen. Maar ja, hoe doe je dat als gewend bent altijd te skiën in de sneeuw met je ouders omdat het geld toch wel binnenstroomt, je maandenlang vakantie hebt en weet dat het met een zes-minnetje ook wel lukt? Om ze de nieuwe verhoudingen duidelijk te maken, vraag ik jongeren altijd: ben jij beter dan een robot in 2020? En dan bedoel ik niet seks!'

Benieuwd naar het gehele interview – want dit is natuurlijk maar een deeltje uit een context; dat lees je hier.

Lees ook:Elsevier columnist Liesbeth Wytzes hekelt boze dames…
Lees ook:Jongeren willen massaal afvallen
Lees ook:Eredivisievoetballers werken mee aan Roken is zóóó…campagne
Lees ook:Bescherm je huid tijdens de wintersport!
Lees ook:Een kreet van Jennifer Aniston levert megaverkopen op

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Pas op voor de Billy Turf-generatie!

  1. Saskia

    Dit is wel érg generaliserend. Er zijn ook van die bleekneuzerige, graatmagere slungelige jongeren die verder nergens voor deugen. Dus om het allemaal maar op het te dikke of overgewichtige deel van de jongeren te gooien vindt ik behoorlijk kortzichtig en getuigen van een bekrompen denkwijze. Je omvang heeft niks met de inhoud van je hersenpan te maken.
    Degene die dit artikel oorspronkelijk geschreven heeft, zal waarschijnlijk een persoon met anorexia- of gerelateerd uiterlijk hebben. Anders schrijf je niet zó denigrerend over het zwaarlijvige deel van de jeugd. Het riekt behoorlijk naar discriminatie!!!

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    @saskia, het bekt natuurlijk lekker he, als je het zo gechargeerd kan overbrengen:-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>