Jongeren willen massaal afvallen

Maak je niet dik, dun is de mode, luidt het credo van 2012 wat betreft de jongeren

“Ik wil écht afvallen, voel me dik!”

Hét goede voornemen van jongeren voor 2012 is: afvallen!

Veel jongeren willen in 2012 afvallen. Dit blijkt uit een peiling van zorgverzekeraar TakeCareNow! en jongerennieuwssite Ondertussen.nl onder ruim 3600 jongeren tussen de 14 en 18 jaar. We vroegen jongeren wat hun goede voornemens zijn voor 2012. Bijna 23 procent gaf aan af te willen vallen dit jaar.

Een ruime meerderheid van de jongeren wil zich het komende jaar inzetten om een gezonder gewicht te krijgen. Uit de reacties bij de peiling blijkt dat de jongeren het belangrijk vinden om af te vallen. Uit reacties blijkt ook dat ze dit willen bereiken door bijvoorbeeld meer te sporten en minder te snoepen.

Op de tweede plek van goede voornemens staat sparen (15%). Jongeren willen ook ‘liever voor elkaar zijn’ in 2012 (bijna 10%), minder stressen (9%) en stoppen met roken (10%).

Als jongerennieuwssite peilt Ondertussen.nl met grote regelmatig actuele thema’s onder jongeren. Zorgverzekeraar TakeCareNow wilde graag peilen in hoeverre de goede voornemens van jongeren betrekking hebben op een gezondere leefstijl.

Over Ondertussen.nl

Ondertussen.nl is een crossmediaal actualiteitenplatform voor en door jongeren. 7 dagen per week brengt Ondertussen.nl jouw wereld in beeld op internet, mobiel, sociale media en het openbaar vervoer. Voor meer informatie: http://www.ondertussen.nl/pagina/over-ondertussennl

 

Lees ook:Vandaag begin ik met….
Lees ook:Ik zoek skinny en niet drinkende BFF’s
Lees ook:We willen met zijn allen meer bewegen
Lees ook:Afvallers scoren lui qua sport…
Lees ook:Hoeveel naaktselfies staan er op jouw mobieltje?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>