Kinderen koppelen slank aan geluk en succes

Uit een Brits onderzoek zou blijken dat zevenjarige kinderen slank zijn koppelen aan gelukkig en succesvol zijn. De grootste angst van kinderen zou zijn om dik te worden en daardoor voor lelijk uitgemaakt te gaan worden en uit de groep buitengesloten te worden. De auteurs pleiten ervoor dat kinderen al jonger bewust gemaakt worden van gephotoshopte beelden in de media. Maar er is meer aan de hand met dik zijn; overheidsinstanties roepen onnodig dat je daardoor eerder sterft en kanker kunt krijgen. De onderzoeken die eraan ten grondslag liggen, deugen niet, aldus BBC news.

 

Uit het onderzoek onder de kinderen blijkt vooral dat zij die in Londen wonen dit denken, kinderen daarbuiten zijn daartoe minder geneigd. En wat blijkt te helpen: veel positieve feedback van vrienden, familie en volwassen. Lees er hier meer over.

Toch bestaan er ook spoken rond het obese verschijnsel. Talloze Britse onderzoekers roepen maar dat het met de Britten de spuigaten uitloopt, een op de drie is bezig te dik danwel obese te worden in de nabije toekomst. Kinderen zouden hun ouders niet meer overleven; ze sterven eerder, ook als gevolg van kanker.

Volgens BBC News klopt dit beeld niet. Resultaten uit onderzoeken worden niet geheel weergegeven: obese mensen sterven niet eerder, ook niet per se aan kanker. Bovendien is de norm voor wat obese is en wat niet behoorlijk uit de lucht gegrepen; gebaseerd op een vergelijkend onderzoek uit 1990 waarvoor verschillende onderzoeken op elkaar waren gelegd en met een lineaal een rechte streep zou zijn getrokken. Het zou niet mogelijk zijn om op deze wijze de juiste grenzen te stellen. Lees er hier meer over.

Lees ook:Mannen 20 procent meer kans op kanker
Lees ook:Kinderen niet blij met de eetadviezen van Jamie Oliver!
Lees ook:13-jarige jongen verbrand door zonnebank
Lees ook:Je buikomvang zegt veel over je gezondheid
Lees ook:Kanker door cosmeticagebruik?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen koppelen slank aan geluk en succes

  1. Nirvana

    Britten zijn gemiddeld de dikste mensen van Europa. Daar probeert de overheid daar al enkele jaren wat aan te doen. Met enige resultaat, denk ik. Het voedsel is toch wat minder vet dan een aantal jaren geleden, is mijn indruk. Ook zijn ze matiger met zout.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>