Kanker door cosmeticagebruik?

Kun je van cosmetica kanker krijgen? Een legitieme vraag. Maar zoals altijd zijn  er in de wetenschap (ook in deze) twee kampen, de believers en non-believers en staat de onwetende consument er sceptisch en machteloos tussen in. Hoe sceptisch die (Amerikaanse in dit geval…) consument over cosmetica en kanker is blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek van The American Cancer Society; maar liefst een op de zeven gelooft dat je van cosmetica dus kanker kunt krijgen. Lees verder over dit onderzoek..

 

De chemici achter de website Beauty Brains (goede site maar wel heel erg irritant dat die gasten zichzelf niet bekend willen maken, zegt maar al te veel over hoe deze industrie nog altijd in elkaar zit, dat ze alleen anoniem hun zegje willen doen), menen dat dit 'bijgeloof' vooral te danken is aan de actieve marketing van de upcoming natural brands en milieu-actiegroepen. Ze zeggen erover: '

Through the efforts of “Natural” cosmetic marketers and political action groups like the Environmental Working Group (EWG) it’s no wonder so many people fall for this. People seem to believe chemicals are evil and leading us to an early death. Just read some of the comments on our posts about mineral oil to understand how passionately some people believe.

But the independent scientists who research these questions say it’s a myth. Based on the best evidence available, we know cosmetics and personal care products do not cause cancer. Stop worrying about it.'

Lees ook het hele artikel in Science Daily, over het gedragsonderzoek naar kanker en omgevingsfactoren. Ook straling, luchtvervuiling en beugelbeha's passeren de revu!

Lees ook mijn eerdere blog over het gebruik van synthetische middelen in cosmetica en de opehef daarover in internationale vakbladen. En mijn blog over de doorlaatbaarheid van de huid ten aanzien van (cosmetische) stoffen. 

Lees ook:Kappers toch meer risico op kanker?
Lees ook:Sporten zou kanker kunnen voorkomen
Lees ook:Mannen maken meer kans om aan kanker te sterven
Lees ook:Red levens…
Lees ook:Zeldzame lymfeklierkanker gelinkt aan siliconen borstvergroting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>