Warenhuis John Lewis showt dikke vrouwen in bikini

De campagnes die het cosmeticamerk Dove internationaal voert tegen het heersende schoonheidsideaal beginnen hun sporen achter te laten. Het warenhuis John Lewis in Engeland laat nu ook dikkere modellen badkleding showen. Marketingvakbladen spreken al van een nieuwe marketingtrend: om de sympathie van klanten te winnen. Strijden Britse supermarkten en warenhuizen al enige tijd om de bewust levende consument met fair trade, en milieuvriendelijkheid, nu zijn ook de 'eerlijke' maten aan de beurt!

bron: Adformatie

 

Ik ben benieuwd wanneer Nederland volgt. Winkels als Miss Etam hebben sinds enkele jaren een speciale lijn voor langere en vollere vrouwen. Maar over het algemeen kom je bij ons toch nog echt in de zg. grote-maten-winkels terecht. Bah. Ben zelf lang, niet dik, dus weet er alles van! Er is op dit gebied nog een hoop te doen voor retailers en producenten. Zelfs gangbare winkels als H&M en Zara bieden grote vrouwen niet het juiste maatbereik (laat staan de korte vrouwen!) Kledingmaten worden afgestemd op gemiddelden, maar deze maten zijn de laatste decennia in rap tempo veranderd. Alleen lijkt de modeindustrie dit nog niet helemaal door te hebben. Lastig punt is ook dat er bij ons steeds meer van origine Zuideuropese (of nog verder weg) modebedrijven binnen komen, die zich super klantonvriendelijk aan hun eigen maten blijven vasthouden. Wat zou het toch heerlijk zijn als je gewoon met een maatscan van je lichaam naar de winkel kon gaan en kleding echt op jouw maat zou kunnen bestellen. Wellicht duurder, maar als iets perfect zit, dan maal je toch niet om een paar euro extra? Er zijn ooit experimenten hiermee geweest bij Levi's maar het verhaal bleef te kostbaar. Misschien is er ook te weinig animo, moet je wel een modeliefhebber pur sang zijn, iemand die kleding niet als gebruiksvoorwerp maar echt als een vervolmaking van je eigen persoon ziet…Anyway, ik ben blij dat er meer aandacht komt voor de maten van de mens die niet in het traditionele schoonheidsplaatje passen!

Lees ook:Kledingmerken liegen over maten
Lees ook:Big is beautiful…
Lees ook:Angst van vrouwen: Oksel Odeur
Lees ook:Must-see: vintage webshop Soupjurk.nl
Lees ook:Laat je kleden door Barbie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Warenhuis John Lewis showt dikke vrouwen in bikini

  1. Marieke

    Ik ben erg blij met alle nieuwe campagnes tegen het ‘te magere’ schoonheidsideaal. Alleen jammer dat het altijd een uiterste moet zijn. Of heel dun ( maatje 34), of extreem dik ( maatje 52). Zo ook Jean Paul Gaultier die een behoorlijk vol ( zacht gezged) model over de catwalk liet paraderen als reactie op de hele discussie rondom magere modellen. Tja, leuk geprobeerd maar je bereikt hiermee nog niet de allergrootste doelgroep. En dat is, vooral in Nederland, toch echt maatje 38,40,42. Laat ook deze meiden eens wat vaker zien in shows, campagnes, advertenties. Dove doet dit bijvoorbeeld wel en daar ben ik zeer over te spreken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>