Plastisch chirurg Berend van der Lei weggehoond bij Pauw & Witteman

Vrijdagavond 2 februari was hoogleraar Esthetische chirurgie Berend van der Lei te gast in het opinieprogramma Pauw & Witteman. Van der Lei mocht antwoord geven op de vraag of mensen inderdaad gelukkiger worden van een schoonheidsoperatie. Helaas werd hij zowel door de gespreksleiders als een andere aanwezige gast, SP-leider Jan Marijnissen volledig in een hoek gedrukt. Het was tenenkrommend!

Wat heb ik mij geërgerd aan de houding van twee toch gerenommeerde journalisten en die ontzettend links-conservatieve Jan Marijnissen. Berend van der Lei was in het programma Pauw & Witteman uitgenodigd omdat we in Nederland sinds begin dit jaar een heuse leerstoel voor esthetische chirurgie hebben. Eindelijk! Van der Lei breekt een lans voor de cosmetische kant van het vak en geeft het daarmee een serieus bestaansrecht, uit het verdomhoekje getrokken om zich ook eindelijk te ontdoen van de talloze vooroordelen die nog heersen over schoonheidsoperaties omwille van de schoonheid en niet omdat je verminkt bent door een ernstig ongeluk (waarvoor plastisch chirurgie traditioneel bedoeld is). Maar wat gebeurt er? Pauw kondigt het gesprekje met Van der Lei al als een zenuwachtig giechelende bakvis aan en hij heeft de hoofdvraag ‘of mensen er werkelijk gelukkiger van worden’ nog niet gesteld, of SP-leider Jan Marijnissen walst met zijn oerconservatieve mening er overheen, ook maar voordat de hoogleraar zich fatsoenlijk kan uitspreken over de stelling. Grote gruwel, wat is die politiek leider toch hopeloos ouderwets. Hij riep doodleuk dat mensen die dit willen naar de psychiater moeten, omdat er iets niet goed zit tussen hun oren. Hij is van mening dat je de ouderdom moet nemen zoals hij komt en dat deze chirurgen de onvrede van mensen alleen maar bevestigen in plaats van verhelpen.

Berend van der Lei liet het zich akelig stil aanleunen – op een enkele sneer na of Marijnissen wellicht in een privé kliniek werkte omdat hij het blijkbaar zo goed wist- , was niet opgewassen tegen de eenzijdige kritiek en kreeg, heel slecht, ook geen bijval, laat staan ruimte van de journalisten om zijn punt te kunnen maken. Onbeschoft vond ik het. Nodig die man dan niet uit, als je hem toch geen kans wilt geven om zijn zegje te doen. Gelukkig dat zangeres Sugar Lee Hooper (ook te gast) hem wel op haar joviale manier bijviel: ze heeft haar huid op een aantal plekken drastisch laten inkorten nadat ze 70 kilo was afgevallen. Maar het bevestigt maar weer eens: er heersen nog veel vooroordelen over schoonheidsoperaties. Überhaupt met schoonheid bezig zijn is, hoezeer de media ervan doordrenkt is, voor veel mensen een taboe of iets waaraan je je energie toch niet verspeelt? Zeker in linkse, intellectuele kringen. Gatver, wat hopeloos ouderwets. Wat een ontkenning van menselijke drijfveren. Brrrr….wat ben ik blij dat ik vorig jaar niet op de SP heb gestemd!

Lees ook de rede van Berend van der Lei, die hij uitsprak tijdens de acceptatie van zijn leerstoel en waarin hij pleit voor het opschuiven van de leeftijd naar 18 jaar, voor ingrepen.

Lees ook dit onderzoek waaruit blijkt dat vrouwen gelukkiger worden van plastische chirurgie, het is tevens een van de stokpaardjes van de professor.

En deze blogs: de hetze van de media tegen plastisch chirurgen:

- het schandaal rond Martin Janssen

- hoe Edwin van Onselen opdraait voor sensatiejournalistiek

- dat Bruno de Meyere de vrouwenhandel faciliteerde?

copyrights: www.moniquelindeboom.nl Bronvermelding verplicht en wil je iets overnemen vraag het dan eerst even.

Lees ook:Filmpjes: debat Beauty+ over cosmetische chirurgie
Lees ook:Beauty-quote van de week
Lees ook:Zwaartekracht niet verantwoordelijk voor huidverslapping
Lees ook:Mis(s) 2017 ontvangt kroontje uit handen Mark Rutte
Lees ook:Spectaculair filmpje over borstvergroting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>