Balenciaga presenteert: L’Essence

L’Essence is de nieuwe Eau de Parfum van Balenciaga. Het bevat alle essentiële elementen van Balenciaga Paris, de iconische geur die verbonden is met de ziel van het modehuis. L’Essence is vergelijkbaar, geconcentreerder dan Balenciaga Paris maar anders, duidelijk anders… L’Essence is de essentie.

Gebotteld in dezelfde gefacetteerde flacon met vlakken die zowel hoekig als rond zijn. Door de zachtgroene kleur van de geur ziet de flacon er, net als een waardevol juweel, puur, elegant en kostbaar uit. De glanzende, donkere dop herinnert aan het hematiet collier uit de sieradencollectie van het modehuis.

L’Essence is de essentie en toch is het een vloeibaar raadsel. L’Essence is groen. Doelbewust. De designer koos bewust om met de regels die gelden voor het maken van parfums te spelen en het begrip dat zowel bij mannen als vrouwen over een groene geur heerst, wakker te schudden: “Groene geuren zijn traditioneel mannelijk, zoals een Eau de Cologne. Echter, het belangrijkste ingrediënt van Balenciaga Paris is het groene blad van het viooltje. Ik wilde uit deze bijna tegenstrijdige inspiraties, iets voor vrouwen creëren”, aldus Nicolas Ghesquière.

L’Essence is groen van kleur omdat het eerlijk en levendig is, net als het geruis van knisperende bladeren. L’Esssence is impulsief.

L’Essence is ondubbelzinnig.

Op de huid is L’Essence zo zuiver en verfrissende als kortlevende bloemen. De bladeren van het viooltje zijn als een frisse wind uit het bos en onthullen op de huid hun jeugdige energie. De geur van de bladeren van het viooltje is feilloos eerlijk en autenthiek. Als tweede ingrediënt neemt vetiver daarna de overhand. Wild, tegendraads en doortastend. L’Essence bindt en verblindt door haar complexiteit.

L’Essence herinnert, met haar accent op de geur van naaldbomen, aan de bemoste geur die op bepaalde momenten van de dag door het bos wordt afgegeven. Net als bij de geur van leer, maar hier wordt de innerlijke voornaamheid, die de natuur bezit, weergegeven.

L’Essence is een gedurfde, intense geur. L’Essence past zich aan en blijft toch onafhankelijk. L’Essence gaat over het leven… Is L’Essence de essentie?

 “Deze geur komt overeen met de Nicolas die ik ken. Het is een eerlijke, krachtige geur, die weerspiegelt wat mij zo aanspreekt aan zijn mode. De uitstraling van positieve vastberadenheid.”

Charlotte Gainsbourg

Charlotte Gainsbourg continueert haar samen-werking met Balenciaga Paris en staat helemaal achter L’Essence. Hoewel ze dichter bij Nicolas Ghesquière staat dan ooit, onthulde ze zich bij de designer toch in een nieuw licht.

“Haar recente keuzes voor indringende films. Haar album. Haar optredens. Ik kende deze kant van Charlotte niet. Ik wilde een geur creëren die de meest persoonlijke kant van haar vangt. Een geur die zo dicht mogelijk bij Charlotte’s uitzonderlijke uitstraling komt.”

Nicolas Ghesquière

Dicht, heel dicht bij Charlotte… dat is L’Essence.
In de advertentie, gemaakt door Steven Meisel, wordt de essentie van Charlotte duidelijk. Net zoals bij L’Essence vereni-gen zich in haar op wonderbaarlijke wijze vele tegenstrijdigheden.

Charlotte, wat betekent sensualiteit voor jou?
“Dicht bij de huid komen.

Een mix van erotiek en terughoudendheid”.

Dicht bij Charlotte komen, betekent deel worden van haar mysterie. Charlotte houdt vast aan haar geheimen. Toch is Charlotte open, maar ze is ook een rebel. Charlotte is een schoonheid die niet strookt met de tijd. Ze is één van die mensen die, door hun zachte, raadselachtige wijze, een bepaalde timiditeit uitstralen.

“Ik ben verlegen, maar ik voel ook de drang om mijn aanwezigheid te laten zien”.

Dit is de essentie van Charlotte. Dit is L’Essence van Balenciaga.

Charlotte, wat is een parfum?
“Een kostbare, unieke geur. Een geur die afkomstig is van je huid

en het juweel dat je hierop draagt”.

Charlotte is oprecht zonder compromissen, haar uitdrukking spreekt boekdelen. Het is een oprechte uitdrukking, net als een spiegelbeeld. Een uitdrukking die hunkert naar veranderingen, maar die altijd haar innerlijke stem volgt.

Charlotte, wat betekent L’Essence voor je?
“L’Essence is een krachtige geur.

Het is een heel persoonlijke geur”.

Dit is de aantrekkelijke paradox die verborgen ligt in het hart van Charlotte’s wezen. Ze is gracieus met een fluwelen stem. Ze is een bijzonder vastbesloten persoonlijkheid wanneer ze keuzes moet maken. Charlotte is gevoelig. Charlotte kun je niet negeren. Dat is L’Essence.

 L’ESSENCE BALENCIAGA PARIS

L’Essence eau de parfum              30 ml           € 57

L’Essence eau de parfum              50 ml           € 75

L’Essence eau de parfum              75 ml           € 94

L’Essence van Balenciaga Paris is vanaf half september 2011 bij de geautoriseerde Balenciaga Perfumes parfumerieën en warenhuizen verkrijgbaar.

Lees ook:Kristen Stewart wordt het gezicht van de nieuwe Balenciaga geur
Lees ook:Smaakvol: Badlijn BALENCIAGA PARIS ‘black en white’
Lees ook:Kristen Stewart topless voor Florabotanica
Lees ook:Elsevierpanel kiest top 10 modeontwerpers 2008
Lees ook:Droomgeur: Balenciaga Rosabotanica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>