Clive Christian No 1, duurste geur ter wereld

Het Guiness Book of Records heeft het parfum no 1 van de Engelse zakenman en parfumeur live Christian uitgeroepen tot het duurste parfum ter wereld. 30 ml Parfum kost 2.050 euro. Lees verder voor de details….

 

Engelsman Clive Christian die overigens geen eigen winkel heeft en de media schuwt, nam in 1999 The British Perfume House over. Het huis was 135 jaar geleden beroemd geworden dankzij het feit dan koninging Victoria haar kroontje boven de naam wilde laten plaatsen. Dat was 1872, een uniek gebaar.

Christian was onder de indruk van de historie en meende ook zelf nu een grote daad te moeten verrichten. Hij ontwierp No 1, dat al snel tot 's werelds meest dure parfum bekend kwam te staan. Was het niet vanwege het procede dan wel vanwege de verpakking. Kristal, goud en diamanten, minder mocht het niet zijn en bovendien in gelimiteerde genummerde oplage, wat ook garant staat voor exclusiviteit. Jaarlijks worden er maar duizend flesjes voor vrouwen en duizend voor mannen gemaakt.

Opstekertje: No 1 is als huisparfum voor een tuinfeestje van Elton John gebruikt; zijn White Tie and Tiara Ball party en Katie Holmes droeg het tijdens haar bruiloft met Tom Cruise. Tja….als je het daarvan moet hebben…..

Notities:

Ik ken een Nederlandse verzamelaarster die 1 van de drie kristallen tiara's heeft, afgezet met goud en gevuld met No 1. Ze betaalde er 19 duizend euro voor.

Clive Christian is tegenwoordig ook te koop in de Rotterdamse parfumboetiek van Annick Goutal in Rotterdam, www.annickgoutal.nl

Lees ook:Aanschouw ‘Miss Dior’ in Parijs
Lees ook:Verleid de wereld om je heen met D&G Desire
Lees ook:Sisley Soir de Lune en Eau du Soir fans opgelet!
Lees ook:Vrouwen geven een kapitaal aan make-up uit
Lees ook:Christian Dior Haute Couture Show

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>