Ook al leef je supergezond… dan kun je er toch ouder uit zien dan je leeftijdgenoten

Hoe oud iemand eruit ziet voor zijn leeftijd, wordt voor een deel genetisch bepaald en staat los van leefstijl. Dat hebben onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam ontdekt.Mensen met een bepaalde variant van het gen MC1R zien er tot twee jaar ouder uit dan mensen met een andere variant. MC1R is gerelateerd aan veroudering maar ook aan pigmentatie, vatbaarheid voor huidkanker en reparatie van DNA-schade.

Volgens onderzoeker Manfred Kayser is de ontdekking van belang. ,,Hiermee krijgen we meer begrip van verouderingsverschillen tussen mensen. De onderliggende moleculaire biologie is belangrijk voor het begrip van de relatie tussen waargenomen leeftijd, biologische leeftijd en chronologische leeftijd. De volgende stap is onderzoek naar hoe een jong uiterlijk samenhangt met een betere gezondheid en dus uiteindelijk onderzoek naar hoe we gezonder ouder worden.”

Dit nieuws wil overigens niet zeggen dat je je nu kapot kunt roken, zuipen en feesten

Lees ook:H&M introduceert huidverzorginglijn
Lees ook:‘proudly eco ethical’ beautyproducten
Lees ook:Huid blijft jonger met vitamine C
Lees ook:Eén op de zeven vrouwen gaat onder het mes voor haar partner
Lees ook:Penelope Cruz weigert botox

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>