Datingstips die werken, knap niet meteen af!

????Hoe moeilijk is het vinden van de ware liefde? Is het een kwestie van de verwachtingen bijstellen en het droombeeld loslaten? In boeken klinkt het altijd veel logischer en makkelijker dan dat het in de praktijk gaat. Denk je de prins op het witte paard te hebben gevonden, blijkt het toch weer een kikker te zijn. Hoe voorkom je dat en hoe kom je de eerste date door? Dr. Pieternel Dijkstra, sociaal psycholoog, gespecialiseerd in partnerrelaties, zette voor MTV 5 tips op een rij om de ware liefde te vinden.

Dating succes gegarandeerd
De ware liefde vinden is nog zo makkelijk niet. Wanneer je iemand ontmoet die je wel ziet zitten, wordt het toch echt tijd om diegene beter te leren kennen. Dan bedoelen we niet via Facebook of Whatsapp, maar face-to-face tijdens een date. Krijg je al zweethanden bij het woord? Maak je geen zorgen, met de volgende tips word je date een succes!

Tip 1. Knap niet meteen af.
Maar 37% van de mensen ervaart liefde op het eerste gezicht. Bij de rest moet het groeien. Ervaar je niet meteen een ‘blikseminslag’ bij het zien van je date, geef hem of haar dan toch een kans.

Tip 2. Ga iets doen.
Ken je je date amper, dan is het vaak leuker om samen eerst iets te gaan doen dan meteen aan een tafel een lang gesprek te zitten voeren. Dat kan geforceerd aandoen. Wen liever eerst aan elkaars gezelschap en ga bijvoorbeeld samen karten of naar de dierentuin.

Tip 3. Bedenk van te voren hoe ver je wilt gaan.
Zoenen, knuffelen, seks of niks? Hoe ver ga je op de eerste date? Bedenk van tevoren waar jouw grenzen liggen. Dat voorkomt dat je dingen doet waar je later spijt van hebt. Als iemand je echt leuk vind, kan zoenen of vrijen later altijd nog.

Tip 4. Wees niet te naïef.
Helaas zijn er een heleboel mensen die zich anders voordoen dan ze zijn. Vermoed je dat je date zit op te scheppen of liegt? Vraag dan door naar details en concreet gedrag (wanneer en waar deed je dat dan?). Dat maakt liegen een stuk moeilijker.

Tip 5. Lach erom.
Zenuwen? Elkaar niks te vertellen tijdens de date? Oeps! Je kunt natuurlijk meteen wegvluchten. Maar doe eens iets anders. Benoem het. Zeg bijvoorbeeld:‘ik weet niet wat ik moet zeggen’ of: ‘ik ben bloednerveus’. Dan heb je meteen een gespreksonderwerp. Probeer samen bovendien te lachen om een klungelige date, dat verbetert de sfeer.

Tip 6. Kijk naar jezelf.
Denk niet alleen aan wat de ander jou te bieden heeft en wat jij wilt, maar kijk ook naar jezelf. Hoe leuk en aantrekkelijk ben je zelf eigenlijk? Wat heb jij waar de ander op zit te wachten? Realiseer je dat niemand perfect is, je date niet en jij niet, en schrijf een date niet meteen af om iets onbenulligs (stom haar).

Dr. Pieternel Dijkstra geeft deze tips in het kader van het nieuwe MTV programma “Are You The One” Een programma waarin 20 jongeren in een grote villa zijn gezet en erachter moeten komen wie kun ware liefde is. Als het hen lukt, mogen ze ook nog eens een miljoen dollar verdelen. Dit betekent wel dat ze andere keuzes moeten maken dan voorheen. Niet direct met iemand het bed in duiken vanwege lust, maar een echte relatie opbouwen op basis van gelijke interesses, karakters en voorkeuren.

Dankzij dr. Pieternel Dijkstra wordt de eerste date geheid een succes. Pieternel is sociaal psycholoog en gespecialiseerd in partnerrelaties. Zie www.pieterneldijkstra.nlwanneer jullie toe zijn aan relatietherapie. “Are You The One?” is sinds zondag 26 januari wekelijks te volgen op MTV om 18:25 uur.

Over MTV
MTV Nederland is de Nederlandse versie van zender MTV en onderdeel van Viacom International Media Networks. MTV is het grootste en belangrijkste jeugd entertainmentmerk ter wereld. Met een wereldwijd bereik van meer dan een half miljard huishoudens, is MTV het culturele thuis van de millenniumgeneratie, muziekfans en artiesten, en een pionier in het creëren van innovatieve programmering voor jonge mensen. MTV weerspiegelt en creëert een popcultuur met haar bekroonde inhoud die is gebouwd rond fascinerende verhalen, muziekontdekkingen en activiteiten die worden overgebracht via TV, internet en mobiele communicatie. Buiten de Verenigde Staten maakt MTV deel uit van Viacom International Media Networks, een divisie van Viacom Inc. (NASDAQ: VIA, VIAB), een van ’s werelds toonaangevende bedenkers en uitvoerders van programmering en inhoud gebracht via alle mediaplatformen. Viacom biedt in Noord Europa 37 TV kanalen en meer dan 40 websites en heeft een totaalbereik van 62 miljoen huishoudens. Populaire zenders zijn o.a. MTV, Comedy Central, VIVA en Nickelodeon. Viacom merken worden wereldwijd in 34 talen bekeken door meer dan 600 miljoen huishoudens.

Lees ook:Zoek je prins met MTV’s match machine
Lees ook:Zweetlucht is de ultieme afknapper
Lees ook:Wat wil jij voor Valentijn? Een kaartje of een tripje?
Lees ook:Vrouwen houden van mannen in jeans, overhemd en sneakers
Lees ook:Hoe fris is jouw Valentijns…adem?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>