Wat wil jij voor Valentijn? Een kaartje of een tripje?

De Nederlandse vrouw is niet veeleisend op Valentijnsdag. En dat is zacht uitgedrukt. Gewoon een lief kaartje staat op plek 3 van de antwoorden op de vraag naar het ultieme valentijnscadeau. Dit blijkt uit onderzoek van VakantieVeilingen, de grootste veilingsite op het gebied van vrijetijdsarrangementen en producten. Maar schijn bedriegt… Is de Nederlandse vrouw echt zo bescheiden, of wil ze stiekem toch meer dan alleen een kaartje?

52% is teleurgesteld als ze geen cadeau krijgen

Hoewel de Nederlandse vrouw niet veeleisend lijkt te zijn, is 52% van diezelfde vrouwen wel teleurgesteld als ze helemaal niets ontvangt. Zelfs van de vrouwen die aangeven helemaal geen aandacht te besteden aan Valentijnsdag (bijna 25%), is een kwart toch teleurgesteld met een lege brievenbus. Zo bescheiden zijn we dus niet. Is een kaartje dan wel écht genoeg?

De perfecte date volgens de Nederlandse vrouw

Wat blijkt: stiekem wilt de Nederlandse vrouw meer dan een lief kaartje. Bij doorvragen naar hoe de ultieme date eruit ziet, komt de aap uit de mouw. De ingrediënten voor de ideale date zijn:

-          Een romantische overnachting op een bijzondere locatie: met kingsize bed, whirlpool of bubbelbad en een luxe ontbijt

-          Een diner voor 2 op een romantische locatie

-          Een mooie wandeling op het strand of in het bos

VakantieVeilingen helpt met de ultieme date

VakantieVeilingen helpt romantici bij het vinden van het perfecte valentijnscadeau. De website heeft op basis van dit onderzoek de ultieme date samengesteld. Tijdens deze date zit je letterlijk met je hoofd in de wolken. Je stapt namelijk aan boord van een luchtballon voor een onvergetelijke ballonvaart. Verder bestaat de date uit een valentijnspakket met ballon, chocolade en natuurlijk het geliefde kaartje. Na dit alles overnacht je eveneens op grote hoogte, namelijk in een suite van de Euromast. ’s Ochtends staat het champagne-ontbijt klaar. Een lief kaartje is misschien genoeg, maar wie echt punten wilt scoren biedt mee op deze ultieme date. Hoeveel dat kost? Je bepaalt zelf de prijs.

Valentijnsdag, wat is dat?

Veel respondenten (75%) vieren de dag van de liefde met regelmaat, maar weten eigenlijk niet waar Valentijnsdag vandaan komt. Hoewel 50% ‘ja’ zegt op de vraag ‘weet je waar Valentijnsdag vandaan komt?’, kiest slechts 54% van hen vervolgens het juiste antwoord. Het is de dag van de Heilige Valentijn, uitgeroepen door Paus Gelasius. Een groot deel (20%) denkt dat het de geboortedag van Cupido is, 19% denkt dat het in Amerika is ontstaan voor commerciële doeleinden en de overige 7% denkt dat het de sterfdag van de Griekse God Eros is.

De resultaten op een rij

  • Voornamelijk onder vrouwen tussen de 18 en 24 jaar is Valentijnsdag populair; 74% van deze vrouwen viert het ieder jaar en 69% is teleurgesteld als ze niets ontvangt
  • 72% van de vrouwen wil haar eigen partner verrassen. Slechts 11% geeft aan dit jaar een geheime liefde te verrassen
  • 61% vindt het leuker om zelf iemand te verrassen dan verrast te worden
  • Van de vrouwen die aangeven geen aandacht te besteden aan Valentijnsdag (bijna 25%), is een kwart toch teleurgesteld als ze niets ontvangt op Valentijnsdag

 

 

Lees ook:Vrouwen dromen van een kaartje van Jan Kooijman
Lees ook:Als we elkaar met Valentijn dan toch willen verwennen…
Lees ook:Jouw kus vervangt één dag de postzegel
Lees ook:Naar wie stuur jij een valentijnskaart? Frans Bauer of Geert Wilders?
Lees ook:Amanda Krabbé verdient een bloemetje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>