Hair Heroes, een waanzinnig initiatief

Bezoek je kapper tijdens de Hair Heroes Nationale Salonactie 2011, doe een donatie en steun de strijd tegen kindermisbruik.

Stichting Hair Heroes werd in 2010 in het leven geroepen om de Nederlandse kappersbranche de handen ineen te doen slaan tegen kindermisbruik in Zuidoost-Azië. De eerste Nationale Salonactie was een groot succes, ruim 380 kapsalons deden mee. Met de opbrengst van de Nationale Salonactie steunt Hair Heroes de projecten van Stichting Stop Kindermisbruik. Hierdoor kunnen honderden meisjes, die gedwongen in de prostitutie zitten, bevrijd, opgevangen en begeleid worden.

Help!

Alleen door de enthousiaste reactie en de gulle donaties van de klanten in de kapsalons, kon er een mooi bedrag worden opgehaald. Dit jaar is de Nationale Salonactie van 15 augustus t/m 15 oktober 2011. Alle kapsalons word gevraagd Membersalon te worden en een activiteit te organiseren waarbij zij hun klanten vragen een donatie te doen voor Hair Heroes. Is een kapsalon nog geen Membersalon? Dan is deze, door de klant, snel en simpel te attenderen op de actie, met de direct te printen flyer of via de button ‘Deel dit met je kapper’ op www.hairheroes.nl.

De opbrengsten van de Hair Heroes Nationale Salonactie 2010 en het Hair Heroes Event 2010 gaan naar Stichting Stop Kindermisbruik. In totaal heeft Hair Heroes een bedrag van €56.867,- opgehaald. In overleg met Stichting Stop Kindermisbruik hebben wij besloten dat dat naar de volgende projecten zal gaan:

De bouw van het kapperstrainingscentrum in Boisar, India € 25.000,-
De bouw van het kapperstrainingscentrum in Tom Dy, Cambodja €   8.000,-
Onderwijs en kapperstrainingen Cambodja €   4.000,-
Onderwijs en kapperstrainingen Boisar, India €   4.000,-
Bevrijdingsacties in Mumbai/Pune India € 15.000,-
Totaal € 56.000,-

In 2010 zijn:

-      400 meisjes bevrijdt uit de prostitutie

-      900 meisjes opgevangen en begeleid

-      500 meisjes teruggegaan naar huis of de regio van herkomst

Dat het goede werk van de partnerorganisatie werkt, blijkt ondermeer  uit het geweldige bericht dat via Facebook werd toegestuurd:

Rescue Foundation:“big big success !!! Massive rescue operation done by pune city police and rescue foundation, totally 61 girls rescued from pune’s notorious red-light area.” 

 Over Stichting Hair Heroes

Hair Heroes, opgericht door topkapper Andy Uffels, stelt de Nederlandse kappersbranche in staat zich te verenigen en de handen ineen te slaan tegen kindermisbruik. Door middel van inspirerende evenementen, acties en creatieve projecten, zamelt Hair Heroes geld in om meisjes die slachtoffer zijn van kindermisbruik weer een kans te geven op een betere toekomst. Alle opbrengsten gaan direct naar Stichting Stop Kindermisbruik ter ondersteuning van bevrijdingsacties, het rehabilitatieproces, opleidingstrajecten binnen het kappersvak en voorlichting.

Lees ook:Victoria Koblenko zet zich in tegen kindermisbruik
Lees ook:Hannah in de bres voor de Stichting Stop Kindermisbruik
Lees ook:Topprestatie: 33.000€ voor “Geef een kind een kans”
Lees ook:Gelukkig nieuwhaar
Lees ook:Marijke Helwegen steunt Stichting Haarwensen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>