70% van de vrouwen draagt verkeerde behamaat

Onderzoek toont grote behoefte aan Lingerie Styling

Amstelveen, 4 april 2011 – Uit eigen onderzoek van Van de Velde Lingerie, waarbij 227 vrouwen zorgvuldig opgemeten werden, blijkt dat 7 op de 10 vrouwen de verkeerde behamaat dragen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de vrouw haar correcte behamaat gewoon niet kent. Bovendien blijkt uit een tegelijkertijd uitgevoerd onderzoek onder 1.000 Nederlandse vrouwen dat 1 op de 4 vrouwen nog nooit haar behamaat heeft laten opmeten. Het laatste onderzoek werd uitgevoerd door TNS, in opdracht van Van de Velde.

Borsten hebben behoefte aan de perfecte beha

Borsten die niet goed ondersteund worden, verliezen makkelijker hun vorm en stevigheid. De structuur van het borstweefsel verandert met de leeftijd, bij zwangerschap, gewichtsschommelingen, et cetera. Het dragen van een verkeerde behamaat kan bovendien lichamelijke klachten met zich meebrengen zoals irritatie en schouder- en rugklachten. Regelmatig deskundig advies bij het kopen van lingerie is daarom uitermate belangrijk. Toch is het merendeel van de vrouwen zich onvoldoende bewust van de noodzaak van professioneel advies bij het kopen van lingerie. Advies dat vooral wordt gegeven in de lingeriespeciaalzaken. Bij 76 % van de vrouwen is het langer dan 1 jaar geleden dat de behamaat werd opgemeten, terwijl dit op regelmatige basis zou moeten gebeuren.

“De onderzoeksresultaten bevestigen de behoefte aan een professionele paskamerservice. Ongeveer 4 jaar geleden zijn wij gestart met het opleiden en begeleiden van lingerieverkoopsters tot Lingerie Styling specialisten. Zij begeleiden vrouwen in een rustige omgeving  bij hun zoektocht naar geschikte lingerie en geven onder meer advies over de juiste maat, kleur en model”, zegt Anne Van Coppenolle, Lingerie Styling trainer bij Van de Velde. “De grondigheid en kwaliteit van het advies in de paskamer wordt voortaan vastgelegd in een kwaliteitslabel.”

Een kwaliteitslabel moet je verdienen, elk jaar opnieuw

De lingeriespeciaalzaken die aan de hoge kwaliteitsnormen van Lingerie Styling voldoen ontvingen eind maart een kwaliteitslabel dat jaarlijks opnieuw geëvalueerd wordt. Ze krijgen een raamsticker en een certificaat, waardoor vrouwen makkelijker de Lingerie Styling speciaalzaken kunnen herkennen.

Over Van de Velde

Van de Velde  ontwerpt, produceert en commercialiseert luxelingerie onder vijf merknamen: Marie Jo, Marie Jo L’Aventure, Marie Jo Intense, PrimaDonna en PrimaDonna Twist. In de Benelux is Van de Velde marktleider in dit segment. In de meeste andere West-Europese landen behoort het bedrijf tot de top drie. Van de Velde heeft  1.500 medewerkers in dienst in binnen- en buitenland. De omzet van Van de Velde bedroeg in 2010 wereldwijd 150 miljoen euro. Voor  meer informatie kunt u terecht op: http://www.lingeriestyling.com/

Lees ook:Zwarte lingerie staat op nr. 1 en de Oma onderbroek is een NO-GO!
Lees ook:Schoenen, schoenen, schoenen…voor 20.000€ schoenen !
Lees ook:“Help! Mijn buik zit in de weg!”
Lees ook:Botox minder populair dan gedacht
Lees ook:Welk slipje draag jij het liefst?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “70% van de vrouwen draagt verkeerde behamaat

 1. Riene

  Studenten uit Eindhoven laten vrouwen hun eigen cupmaat meten. Zij brengen een meetlint op de markt dat nog niet voor consumenten beschikbaar is.

  De studenten vermarkten de meetlint in het kader van hun opleiding aan de van de Fontys Hogeschool Marketing Management, waarin zij een bedrijf starten en een product verkopen. Onder de naam Underneed verkopen ze het lintje voor vijf euro.

    /   Reply  / 
 2. Karin

  Voor vrouwen met grotere cup aten is het sowieso lastig iets te vinden. Merken als Panache en Freya zijn een optie, zie bijv http://www.freya-lingerie.nl

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>