Gay verkiezing zwaar populair

Meer dan honderd homoseksuelen hebben zich aangemeld voor de Mr Gay-verkiezing. Dat heeft organisator Bram Heerink donderdag gemeld. Uit alle aanmeldingen heeft de organisatie 66 kandidaten geselecteerd die volgens haar ,,het meeste werk hebben gemaakt van hun motivatie en foto’s”. Zij komen daadwerkelijk in aanmerking voor de titel Mr Gay Netherlands 2010.

Heerink prijst vooral de ,,diversiteit van de kandidaten. Er is veel meer variatie in afkomst, leeftijd en opleiding dan de voorgaande edities.” De jongste deelnemer is 18, de oudste is 50. Het publiek kan tot eind mei op de website MrGay.nl aangeven welke kandidaten de voorkeur genieten. De twaalf meest gekozen kandidaten belanden begin augustus in de finale van de verkiezing.

Het evenement werd in 2009 afgelast door gebrek aan financiers. Maar de afwezigheid van een Nederlandse kandidaat op de Mr Gay World-verkiezing, die in februari in Oslo plaatsvond, deed toch pijn in de Nederlandse homogemeenschap. Een aantal homomedia, waaronder het blad Gay & Night, de site Gay.nl, OUT TV en Out Music, heeft de afgelopen twee maanden hard gewerkt om de Mr Gay Netherlands-verkiezing nieuw leven in te blazen.

Lees ook:Ben jij de nieuwe mr. Gay?
Lees ook:Nederland in de prijzen bij Mr Gay World
Lees ook:Halve Finale Miss Maxi Verkiezing
Lees ook:Miss Maxi…
Lees ook:Miss Nederland wint challenge in Miss World

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>