Jessica Alba, Liz Hurley en Shania Twain hebben de mooiste gezichten

liz hOnderzoekers van de universiteit van Californië, San Diego en Toronto hebben ontdekt dat de afstand tussen een vrouw haar ogen en de afstand tussen haar ogen en haar mond de sleutelfactoren voor een aantrekkelijk vrouwengezicht blijkten te zijn. Volgens de onderzoekers kan schoonheid aan de hand van deze twee kenmerken gemeten worden. Bovendien stelden ze vast dat de ideale afmetingen overeenkomen met de afmetingen van het gemiddelde vrouwengezicht.

De onderzoekers kwamen tot deze conclusie middels vier onafhankelijke experimenten waarbij studenten gevraagd werden afbeeldingen van gezichten te beoordelen. Zij kregen hierbij telkens twee vrouwen onder ogen met dezelfde gezichtskenmerken, maar met andere afmetingen tussen de ogen en tussen de ogen en de mond.

Hieruit kwamen uiteindelijk twee ‘gouden ratio’s’ naar voren: één voor de lengte en één voor de breedte van het gezicht. De gezichten waarbij de verticale afstand tussen de ogen en de mond 36 procent van de totale gezichtslengte bedroeg, en de horizontale afstand tussen de ogen 46 procent van de totale breedte was, werden het mooist gevonden. Onder meer de gelaten van Jessica Alba, Liz Hurley en Shania Twain zouden hieraan voldoen.

Deze afmetingen correspondeerden bovendien met dat van het gemiddelde gezicht.

Lees ook:85% van de Nederlandse vrouwen gebruikt make-up
Lees ook:De juiste afmetingen bepalen je aantrekkelijkheid
Lees ook:Sporten is goed voor je carrièrre!
Lees ook:Zie er jonger uit met de ‘Oralift’
Lees ook:De mooiste monden van ons land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>