Eurovisie Songfestival: veel kattenogen!

Ik laat me muzikaal inhoudelijk maar even niet uit over de 33ste versie van het liedjesfestival dat deze week in drie delen werd uitgezonden, maar over mijn vakgebied wil ik wel wat zeggen. Ik heb nog niet eerder zoveel kattenoogmake-upjes bij elkaar gezien op tv in een show! Zowel bij de deelnemers als bij de afgevaardigde dames die de votes mochten doorgeven van hun land. En quess what….ik vond het afschuwelijk. Die look maakt vrouwen helemaal niet mooier.

ps: op deze foto ziet het er nog mooi uit maar op tv was het ronduit scary….

 

 

 

Zangeres Amy Winehouse is momenteel de meest bekende vrouw met kattenogenmake-up, in de wandelgangen ook wel spoilers genoemd. Schreven we er voor het vakblad Visagie al een keer een artikel over waarin we visagisten lieten reflecteren op de trend – Mari riep ronduit dat hij het afschuwelijk vond -, ik vond het aanvankelijk nog wel iets hebben. Maar nadat ik zaterdagavond de meest enge – uitschieter was de Zweedse zangeres Perrelli, ze leek wel een buitenaards wezen met die spoilers op dat puntige smalle gezichtje – ogen had gezien, was ik er helemaal klaar mee, en kwam tot de conclusie dat het vrouwen niet mooier maakt. Het is leuk als je toch al met een extravagante verkleedpartij bezig bent en een imago hebt dat door het kattenoog nog eens wordt versterkt, maar wie gewoon mooi voor de dag wil komen, in de bekende mengeling van pit en kwetsbaarheid kan het beter achterwege laten. Het is wanstaltig…

Lees ook deze blogs:

- Filmpjes: zo maak je echte mooie Arabische oogmake-up

- Marieke probeert de Amy Winehouse look

- Parijse catwalk dicteert….

- Filmpje: zo maak je Winehouse's vogelnestjes haar

Lees ook:Make-up Test: 3 x Amy Winehouse ogen
Lees ook:Jessica Simpson naturel op cover
Lees ook:Shakira vindt haar heupen te dik
Lees ook:Publiciteitsstunt: Linda maakt bewust leugenachtig nummer
Lees ook:Haartrend: titanium kleuren in je haar!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eurovisie Songfestival: veel kattenogen!

  1. Female81

    Ik zag dat zelfs de vrouwelijke reporter in de ‘green room’, die hel drukke blonde, met zulke ogen rond liep.

    Persoonlijk vind ik het wel een leuke trend, alleen bij Charlotte Perelli is het iets té in combinatie met dat strakgetrokken hoofd. Dat lijkt sowieso al net een buitenaards wezen.

      /   Reply  / 
  2. johanna

    Ik vind het vooral filmmake-up. Ik geloof dat je erg moet oppassen met trends, het staat gewoon niet iedereen. Je kunt beter voor een make-up kiezen die bij je gezicht en je persoonlijkheid past. Het is toch de bedoeling dat het je mooier maakt. De mooie kanten accentueren, de minder mooie verdoezelen. Nu kun je wel makkelijker experimenteren als je twintig bent, dan wanneer je 45 bent.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>