Toekomst: make-up uit de inkjetprinter!

De lifestylebijlage van het NRC Handelsblad had dit weekend een leuk artikeltje over de toepassingsmogelijkheden van een inkjetprinter. Het blijkt namelijk dat je er oneindig veel meer mee kan (gaan) doen dan alleen maar teksten en beelden uitprinten. Er wordt een apparaatje ontwikkeld met inkjet waarmee je make-up kunt aanbrengen. Serieus, gewoon mooie make-up. Het voordeel is wellicht dat je altijd je eigen kleurtjes kunt mengen waardoor talloze potjes en doosjes overbodig worden. Kortom: je eigen make-upwinkel onder handbereik….

 

 

Het Amerikaanse bedrijf Proctor & Gamble en het Japanse Matsushita (eigenaar van Panasonic) hebben eerder dit jaar een patentaanvraag ingediend voor een handzaam apparaatje, formaat scheerapparaat, dat een dunne laag rouge op het gezicht kan 'printen'. Een inkjetmechanisme zorgt ervoor dat de make-up als een soort spray uit de printkop sproeit en de huid gelijkmatig bedekt.

Dit riekt natuurlijk heel erg naar airbrush. Een methode die langer door met name visagisten wordt gebruikt voor tv, en dan vooral om foundation gelijkmatig en goeddekkend op te brengen met een natural effect. Waarin het verschil precies zit met bovengenoemde techniek weet ik nog niet. Ik vermoed alleen dus wel dat je veel meer kleurmogelijkheden hebt en wellicht is het gebruiksvriendelijk omdat er beter gedoseerd kan worden. Voor airbrush moet je een zeer vaste hand hebben en heel gelijkmatig kunnen werken. Bovengenoemd machientje is misschien al beter ingesteld. Weet iemand er al meer over? Het is een interessante ontwikkeling.

 

Lees ook:In een mum van tijd van melkflessen naar sexy bruine benen
Lees ook:Dankzij de analyse van de huid van 2000 vrouwen is er nu een perfecte foundation #N07
Lees ook:Hotspot! Usluairlines airbrushmake-up
Lees ook:Sarkozy gaf 34000 euro aan make-up uit tijdens campagne
Lees ook:Alsof je ge-airbrusht bent, zo mooi!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>