Laten we weer gewoon gaan eten

Vorig jaar is er een heel goed boek verschenen, waar we je graag op attenderen.

Alle dieethypes zijn niet meer op één hand te tellen en nog nooit was er zoveel aandacht voor gezondheid in de media en op internet. Maar hoe gezond en goed zijn al die diëten op lange termijn? In Op dieet? Doe normaal! stelt dieetpsycholoog Heleen Ligtelijn dat we doorslaan in ons streven naar gezond eten,

afvallen en de nieuwste trends op dieetgebied. Volhouden valt echter niet mee, want hoewel de meeste diëten ons precies voorschrijven wat wel en niet mag, vertellen ze er niet bij hoe je dat dan moet aanpakken. Heleen Ligtelijn telt geen calorieën, ze neemt ons eetgedrag onder de loep.

Op dieet? Doe normaal! helpt je ontdekken welk type eter je bent en waarom je eet. Verander vervolgens je eetgedrag en ga weer normaal eten. Een keer een taartje of een pizza mag dan best.

In dit boek geen recepten of richtlijnen over hoeveel calorieën je zou moeten eten op een dag. Ook worden er geen suggesties gedaan over het wel of niet schrappen van koolhydraten of het koken met kokosvet. Dit boek begint waar andere dieetboeken stoppen en gaat puur over eetgedrag. Want hoewel we veel weten over gezonde voeding, zijn er maar weinig mensen die blijvend hun overgewicht kwijtraken.

Heleen Ligtelijn is dieetpsycholoog met een eigen praktijk en veelgevraagd deskundige. Ze helpt mensen bij het ontwikkelen van een normaal eetpatroon. Haar behandelwijze is deels gebaseerd op ervaringen die zij opdeed toen ze nog in de verslavingszorg werkte.

Op dieet? Doe normaal!
Auteurs: Heleen Ligtelijn
Prijs: € 17,99
ISBN: 9789021560168
Verschijnt: 13 oktober 2015
Kosmos Uitgevers

Lees ook:Een killerbody in 12 weken met fitqueen Fajah Lourens
Lees ook:Beter eet je thuis!
Lees ook:53% van de vrouwen schommelt tussen 2 en 10 kilo in een jaar
Lees ook:Je eet minder als er een man bij je aan tafel zit
Lees ook:Koolhydraten schrappen is niet altijd goed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>