Hoe ver ga jij voor het perfecte danwel verknipte plaatje?

Knipsel

Het lijkt wel alsof heel Nederland op dieet is. Ik werk op mijn afdeling met zijn drietjes en alle drie letten we op onze voeding, omdat we af willen vallen. We eten bewust, snoepen niet meer en mogen maximaal één koffietje per dag van ons zelf. En we gaan naar de sportschool allemaal. We trainen zelfs met personal trainers! Toen ik gister op de sportschool aan het fietsen was, heb ik tegelijkertijd naar een reportage van Brandpunt bekeken over het onderwerp “Een verknipt schoonheidsideaal” en ik moet zeggen dat dit wel een hele interessante documentaire was, die me best wel aan het denken heeft gezet.

In het kort komt het op het volgende neer: we zouden allemaal geobsedeerd zijn door een verkeerd schoonheidsideaal (te skinny!) omdat we veel gebruik maken van Social Media + de ontwerpers die momenteel uitmaken van hot is, zouden gay zijn en hun kleding het liefst op een zo graatmager mogelijk model zien. Vroeger was Marilyn Monroe met een klein buikje hot en tegenwoordig willen we er allemaal zoals de superslanke Doutzen Kroes uitzien. Het liefst met een blokjesbuik.

Hoe ver ga jij voor jouw perfecte plaatje?

Check hier de docu, want die is zeker het bekijken waard!

Lees ook:Beyoncé heeft het mooiste haar
Lees ook:Christina Aquilera naakt en zwanger op cover Marie Claire
Lees ook:Laat je kleden door Barbie
Lees ook:Verbied esthetische ingrepen jeugd
Lees ook:Boodschap voor beautyproducenten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>