Schwarzkopf en Braun lief voor geverfd haar

Ik weet niet waar de buzz ineens vandaan komt, maar internationaal sijpelen allerlei berichten door over de voordelen van sulfaat-vrije shampoo. We hebben er ook al eens over bericht. Sulfaten zijn traditionele reinigingsstoffen die hun job zeer goed klaren, maar er kleven ook nadelen aan. Ze kunnen de hoofdhuid uitdrogen en ook je geverfde haarkleur aantasten. Althans, dat laatste is deels zo, want het blijkt dat elke shampoo je haarverfkleur verbleekt. Dus dan zou de enige optie geen wasmiddelen meer gebruiken zijn. Nu ja..ik vond bij het opruimen van de persberichten nog een fijn merk dat nu een sulfaat-vrije shampoo heeft. Gewoon in Nederland te koop! En ik heb ook nog nieuws over stylingtools voor geverfd haar….

 

Schwarzkopf Professional, te koop bij de kapper heeft een nieuwe sulfaat-vrije shampoo, genaamd Bonacure Hairtherapy Color Save Sulfate-free. Het sulfaat in het product is vervangen door een zogenoemd anionisch schuim. Dit zou je haarkleur veel beter beschermen. Daarnaast zitten er vochtbindende stoffen in, glansversterkers en uv-filters. Voor je mooie kleur te beschermen.

Het is grappig dat dit product dus qua communicatie wordt afgestemd op bescherming van je haarkleur, terwijl ik deze week door de BeautyBrains werd bericht dat ELKE shampoo je kleur er langzaam uithaalt, sulfaat-vrij of niet. Wellicht dat die anionische schuimmassa nog wat extra's doet, maar dat vergeet het merk gemakshalve maar even te melden aan de journalisten. 

Waartegen een sulfaat-vrije shampoo in ieder geval wel helpt is een droge hoofdhuid. Waarom heeft Schwarzkopf dat nou niet gecommuniceerd?

Ik ga hem in ieder geval proberen! De shampoo kost ca 11 euro.

Ook leuk nieuws: Braun heeft nu ook speciale ionen stylingapparaten die je geverfde haarkleur beschermen. De apparaten worden niet al te warm, want warmte beschadigt de haarkleur. Bovendien zorgen de negatieve ionen ervoor dat de haarschubben weer mooi sluiten waardoor het haar er glanzender en gladder uitziet. Er is een dryer, styler en curler. Prijzen tussen de 60 en 80 euro. Braun Satin Hair Colour is een variant op de eerder uitgebrachte Braun Satin Hair. Ik ben er nog niet uit of die deze laatst genoemde nou net zo goed kunt gebruiken  voor je geverfde haar als je hem gewoon op een koelere stand zet. Ik heb de vraag neergelegd bij de producent Procter & Gamble. Wacht het antwoord nog even af dus. Afgebeeld is trouwens een haarkleurbeschermende fohn van Babyliss. Ype, die heeft 'em dus ook.

Nagekomen bericht van Braun:

'Nee, de Satin Hair Colour lijn is niet hetzelfde als de gewone Satin Hair lijn. Het klopt dat beide lijnen de unieke Braun Satin Ionen functie hebben.  Maar de Colour lijn zorgt ervoor dat je je haar nooit heter kunt stylen dan dat het kan verdragen.  

De curler en de straigthener hebben bijvoorbeeld allebei een geïntegreerde "heat adjuster" waarmee je de warmte kunt afstemmen op jouw haartype, fijn, normaal of dik. Fijn haar mag je namelijk nooit zo heet stylen als dikker haar omdat het dan eerder beschadigd. Door deze ingebouwde thermostaat kan het apparaat nooit te heet worden voor jouw haartype.'

Lees ook deze blogs:

- Hier leg ik uit hoe sulfaat de haren aantast

- Nieuwe haarlooks voor de winter 2008/09

- Paula Begoun betwijfelt werking laserkam tegen haaruitval

- 15% van de jonge vrouwen heeft al last van kaalheid

copyrights: www.moniquelindeboom.nl Bronvermelding verplicht en wil je iets overnemen, vraag het dan eerst even.

Lees ook:Super glanzend haar met de ionentechnologie van Braun
Lees ook:Sulfaat-vrije shampoo helpt tegen uitdroging
Lees ook:Braun roept uit voorzorg en op eigen initiatief Satin Pro en Satin Hair Colour haardrogers terug
Lees ook:Nieuwe Braun Ionen-haarstyler werkt echt
Lees ook:Beschermen shampoo’s voor gekleurd haar de verfkleur?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Schwarzkopf en Braun lief voor geverfd haar

  1. FireFly01

    ik heb de stijltang voor gekleurd haar. Alleen vroeg ik me af of de stijltangen van Braun altijd zoveel geluid maken, dat doet die van mij namelijk wel en zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.

      /   Reply  / 
  2. Viola

    Op zoek naar sulfaatvrije shampoos?
    Het merk Unite Eurotherapy heeft een sulfaatvrije shampoo – S-FREE – en een sulfaatvrije conditioner BE-FREE op de markt gebracht.
    Het merk KEVIN.MURPHY brengt alleen maar sulfaat EN parabeen vrije producten op de markt.

      /   Reply  / 
  3. redactie, monique

    en waar koop je dat viola?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>