Backstage bij Lancome en Redken tijdens Amsterdam Fashion Week

Al draaide het deze week allemaal om de nieuwe collecties van de Nederlandse ontwerpers, zonder haar en make-up is het plaatje natuurlijk niet compleet. Als wij lekker zitten te genieten van de show, zijn backstage de visagisten van Lancome en kappers van Redken druk in de weer om de modellen smashing de catwalk op te kunnen sturen. Het werd na al die shows met prachtige kapsels en make-up dus hoog tijd om even een kijkje backstage te nemen.

 

 

De glitter en glamour is achter ver te zoeken. Het lijkt wel een krioelende mierenhoop van modellen, kappers, visagisten en stylisten die allemaal kei hard aan het werk zijn om alles op tijd af te krijgen. Aan de ene kant van de tent is het team van Lancome druk in de weer met kwasten, glossjes en mascara. Er staan 15 stoeltjes met 15 gigantische make-upkoffers die tot de nok toe gevuld zijn. Naast iedere spiegel hangt een tekening waarop te zien is hoe de make-up er uiteindelijk uit moet zien. Zo weten alle visagisten wat ze te doen staat en kan er lekker snel gewerkt worden. Daarnaast hangt ook nog een plaatje uit een tijdschrift ter inspiratie.

Een make-up artist van Lancome vertelt mij dat ze bijna een maand bezig zijn met voorbereidingen. ‘De ontwerper of stylist komt vaak een maand van tevoren met een moodboard zodat we samen kunnen overleggen welk make-up look het beste bij de collectie past. Ik maak dan tekeningen met voorbeelden en sla tal van tijdschriften open om inspiratie op te doen. Op de dag van de show is er eerst altijd een proefmake-up. De stylist kan dan bekijken of er nog iets veranderd moet worden en ook tijdens de generale repetitie bekijken we of we nog iets moeten aanpassen i.v.m het licht. Alles gebeurt in overleg en we beginnen pas met opmaken als zowel de stylist/ontwerper als ik zelf 100% tevreden zijn. Vervolgens zijn we een half uur per model bezig met het aanbrengen van de make-up, dus zonder goede voorbereiding is er geen beginnen aan.'

Aan de andere kant zijn een stuk of 15 kappers en assistenten van Redken bezig met de vaak ingewikkelde kapsels van de modellen. Overal liggen haarstukken, föhns, stijltangen en borstels. Terwijl de kapper bezig is met het krullen van het haar staat de assistent ernaast om de nodige lading haarlak in het haar te spuiten. ( ik vraag me soms sterk af hoe het haar van de modellen er na hun carrière uitziet…) Ook voor het perfecte kapsel wordt bijna een maand uitgetrokken. Eigenlijk is deze procedure hetzelfde als bij de make-up. Een lange rit van proefkapsels, moodboarden en briefings. En dit alles om de show er volledig gelikt uit te laten zien want zonder spectaculaire kapsels en make-up zien de ontwerpen en de modellen er toch vaak een stuk minder flitsend uit.

Zie ook het andere blog met close shots van de opgemaakte modellen!

 

Lees ook:Kinki on stage
Lees ook:Makeuptrends 2008 New York Fashion Week
Lees ook:Next Hair Guru
Lees ook:Superdeluxe, laat je haarstylist of visagist bij je thuiskomen
Lees ook:Fred van Leer coacht modellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>