Verkouden? Vitamine C, C en C!!

Verkouden? Je komt er niet vanaf? Vitamine C is de oplossing. Echt believe me!

De twintigers van vandaag lijken wel de vijftigers van gister. Trendwatchers signaleren al langer deze nostalgische trend. Dit gaat nu ook op voor het op peil houden van de weerstand en gebruik van vitamines, onderzocht ROTER (onder 820 respondenten). Vier op de tien Nederlanders vertrouwt op de tradities van vroeger. De meerderheid verkiest zelfs het merk vitamines dat zij kennen uit hun kindertijd; het geeft ze een veilig gevoel (18%). Uit onderzoek blijkt dat men vroeger met de paplepel ingegoten kreeg dat je van vitamine C groot en sterk wordt. Daarmee staat vitamine C bekend als de Popeye onder de pillen.

Trucs uit de oude doos

Naast een boterham met pindakaas en het eten van voldoende spinazie golden ook vitaminepillen als krachtvoer voor kinderen (9%). Uit de vraag of ouders nog andere ‘trucjes’ gebruikten om te zorgen dat de vitaminetabletten werden ingenomen, werd Popeye op de voet gevolgd door: ‘Vitamine gepresenteerd als lekker snoep’ (7%), en ‘Vitamine verstopt in de appelmoes’ (5%). Ondanks de trucjes rondom vitaminegebruik herinnert bijna de helft van de Nederlanders  zich vooral  dat ze de tabletten lekker vonden (48%).

Jong geleerd is oud gedaan

Vitamine C heeft een goede reputatie, mede door het nostalgisch gevoel bij de Nederlanders. Het gebruik van vitamine C geeft Nederlanders tegenwoordig het gevoel:

  1. Gezond te leven                                            (63%)
  2. Minder snel een griepje op te lopen     (62%)
  3. Minder snel grieperig te voelen  (58%)
  4. Minder vermoeid te zijn   (45%)
  5. Mentaal sterker te zijn   (31%)

Schoonheidsslaapje met vitamine C

Ondanks de lange geschiedenis zijn Nederlanders niet goed bekend met vitamine C. Als men een aantal uitspraken voorgelegd krijgt over vitamine C tabletten weet ruim acht op de tien (83%) dat deze belangrijk zijn voor een goede weerstand. En een lage weerstand bemerkt men over het algemeen vooral bij zichzelf als men slecht en/of weinig slaapt (54%). “Onbekend is echter dat vitamine C het resultaat van een schoonheidsslaapje kan stimuleren. Zo helpt vitamine C bij de verzorging van de huid van binnenuit, activeert het je natuurlijke energie in het lichaam en is het goed voor het zenuwstelsel”, licht Tjen Schifferstein, directeur van ROTER toe.

Over nostalgisch ROTER

ROTER dateert uit 1938, betrad in 1960 de vitaminemarkt en speelde dus al een rol in grootmoeders kastje vol kruiden, smeersels en pilletjes. Nostalgie blijkt een belangrijke keuze, ook als het gaat om het op peil houden van de weerstand en het vitaminegebruik. Vitamine C zorgt voor goede weerstand, mits het voldoende en regelmatig wordt ingenomen. Deze regelmatige inname  ondersteunt het immuunsysteem en helpt tevens vermoeidheid te verminderen.

De vitamine C tabletten zijn verkrijgbaar in verschillende doseringen en drie verschillende smaken: Citroen, Kiwi en Bosvruchten. Zo varieert de smaak van friszuur tot zoet. Uit eerder genoemd onderzoek blijkt de voornaamste herinnering van Nederlanders aan de ROTER vitaminepillen de lekkere smaak te zijn.

Lees ook:Nederlanders zijn zomermensen
Lees ook:Vitamine C gaat huidverslapping tegen
Lees ook:Een kus van de zon maakt gelukkig
Lees ook:Stay fit en verhoog je weerstand!
Lees ook:Grip op griep

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Verkouden? Vitamine C, C en C!!

  1. Debby

    Wel fijn om te weten :)

      /   Reply  / 
  2. News Team Auteur

    Ja toch Debby! Niets zo vervelend als een griep of verkoudheid. Daarom lekker aan de Vitamine C en wat je teveel binnen krijgt, verlaat je lichaam vanzelf. :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>