Meest sexy vegatariër

Amsterdam, 1 december 2010: Vandaag maakt Wakker Dier de zes finalisten in de verkiezing ‘Meest Sexy Vegetariër van 2009’ bekend. Ruim een maand streden 22 kandidaten om een finaleplaats. De overgebleven kandidaten – de finalisten! – zijn: Nicolette Kluijver, Sanne Vogel, Dewi Morgaine, Edgar Wurfbain, Luc Seton en cartoonist Dio. Voor hun is het nog even spannend, want de teller staat weer op nul.Tot 15 december kan het publiek stemmen op www.wakkerdier.nl/sexyvegetarier. De winnaars – één man en één vrouw – worden rond Kerst bekendgemaakt. In de voorrondes is er 17 duizend keer gestemd. Met de verkiezing wil Wakker Dier positieve aandacht voor de vleesloze maaltijd: elke vegetarische dag is een bijdrage aan dierenwelzijn, klimaat en milieu.

Vegetariërs sexy?
Wakker Dier vindt vegetariërs sexy, omdat vegetariërs niet alleen zeggen dat ze van dieren houden maar er ook daadwerkelijk iets aan doen. Iedere dag kiezen ze met hun bord voor de dieren. Bovendien zijn vegetariërs dunner en gezonder omdat ze gevarieerder eten. Ze hebben minder kans op hart- en vaatziekten. En zoals Noah Valentyn (winnaar van 2008) zei: “van vegetariërs weet je één ding zeker: ze kunnen nadenken! Ze eten niet klakkeloos wat hen wordt voorgezet”. Engels onderzoek bevestigt dat intelligente mensen vaker vegetariër worden. En wat is er nou sexyer dan intelligentie?
 
Inmiddels eet 73% van de Nederlanders één dag per week vegetarisch. Sommige kandidaten ‘zondigen’ af en toe. Dat mag, want ‘beter inconsequent goed, dan consequent fout’ is het motto. Met elke vegetarische dag help je dieren, klimaat en het milieu.

BN’ers in actie voor de dieren

De kandidaten waren weer erg actief om voor zichzelf, en daarmee voor de dieren, stemmen te werven. De verschillende filmpjes en acties zijn te zien op de site www.wakkerdier.nl/sexyvegetarier. Twee acties sprongen eruit: Nathalie Baartman schreef een lied over vleeseten dat zij zong met een varkensstaart in de straten van Amsterdam: http://www.youtube.com/watch?v=f6D51VeAA5Q. Amsterdams PvdD-fractielid Johnas van Lammeren bood zich samen met Marijn Frank, Keuringsdienst van Waarde, van achter een raam op de Amsterdamse Wallen aan als lekkerste vleesvervangers.

Quotes van de finalisten:

Edgar: Als er iets kleurrijk, smaakvol, gezond en divers is, dan is het wel de keuken van een vegetariër! Tel daarbij op de bewuste keuze die je maakt om een bijdrage te leveren aan het verminderen van onnodig dierenleed en je kan de conclusie trekken dat vegetariër zijn SEXY is.  ;)
Dio: ik eet alleen levend vlees
Luc: Mensenvlees schijnt naar kalfsvlees te smaken en zacht als tonijn te zijn. Dat eet je toch ook niet?
Nicolette: Ik ben een veggie omdat ik ben opgegroeid naast een slachthuis. Dat heeft zoveel indruk op mij gemaakt we konden namelijk de varkens horen gillen.
Sanne: Ik ben vegetariër omdat ik het hypocriet van mezelf zou vinden iets te eten wat ik niet zelf durf te doden. Ik houd heel erg van dieren, ik zou het nooit over mijn hart kunnen krijgen om een beest te slachten, dus eet ik ze ook niet. Bovendien vind ik het verschrikkelijk hoe dieren in de meeste belachelijke omstandigheden leven in de bio industrie, daar wil ik helemaal niks, maar dan ook helemaal NIKS mee te maken hebben
Dewi: Dieren hebben recht op een gelukkig leven, en zijn er niet voor om honger van de mens te stillen.

Lees ook:Wordt Nicolette Kluijver de meest sexy vegetariër 2009?
Lees ook:Inge Schrama is de meest sexy vegatariër !
Lees ook:Viktor & Rolf uitgeroepen tot ‘Dom Bontje 2013’
Lees ook:Wie is de meest sexy hunk?
Lees ook:Zanger Neyo wordt veganist in 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>