Mooie mensen zijn niet per defintie gezonder

jolie530Een gebruinde huid, slank lichaam en glanzend haar staan voor mensen vaak gelijk aan een gezond uiterlijk. Maar onder deze mooie buitenkant kan het tegendeel schuilen. Experts waarschuwen nu zelfs voor de gevolgen van een goed bijgehouden uiterlijk. Mensen kunnen gezondheid niet bepalen aan de hand van uiterlijk, aldus de wetenschappers woensdag tegen de Daily Mail. Zeer belangrijke factoren, zoals bloeddruk, cholesterol en gewoonten als roken, zouden door een knappe en dus ‘gezonde’ uitstraling zelf niet de aandacht krijgen die ze verdienen. 

Dure cosmetische producten wordt nu verweten mensen alleen te helpen zichzelf voor de gek te houden en signalen, zoals futloos haar, te verdoezelen. Gevaarlijk misleidend, aldus de wetenschappers van het Nuffield Health-instituut. De waarschuwingen zijn gebaseerd op een onderzoek onder 2.500 mannen en vrouwen. Zij kregen foto’s te zien van twee personen en moesten vervolgens aangeven op welke afbeelding de meest gezonde persoon stond.

De foto’s toonden een slanke, gebruinde vrouw met blond haar. Op de andere foto stond een man met een doorsnee uiterlijk; hij was wat zwaarder en bleker, en normaal gekleed.

62 procent van de ondervraagden riep de vrouw uit tot ‘meest gezond’. Maar na uitgebreid gezondheidsonderzoek, waarbij gekeken werd naar het glucosegehalte, bloeddruk, cholesterol, alcoholgebruik en rookgewoontes, bleek de vrouw juist ongezonder dan de man.

 Zes op de tien ondervraagden gaf tijdens de studie aan te geloven dat een gebruinde huid en een bos glimmende haren het stempel ‘gezond’ verdienen.

bron: nu.nl

Lees ook:Brazilianen vrijen meer om hun bloeddruk laag te houden
Lees ook:Gelukkig zijn is gezond
Lees ook:Vrouwen scoren qua beweging beter dan mannen
Lees ook:Houdt sporten ons wel zo gezond?
Lees ook:Groter risico hartproblemen bij vitamine D tekort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>