Gelukkig zijn is gezond

Gelukkig en positief zijn is gezond. Dat schrijven Amerikaanse wetenschappers in het European Heart Journal, na onderzoek onder 1.700 proefpersonen gedurende tien jaar.

Vooraf waren die onderzocht op emoties en houdingen als vijandigheid, angstigheid, opgewektheid, enthousiasme en tevredenheid. Ieder punt hoger op de geluksschaal zou 22 procent minder kans op een hartkwaal betekenen. De onderzoekers vermoeden dat gelukkige mensen beter slapen, minder lijden onder stress en beter omgaan met tegenslagen. De Britse 

cardioloog I. Simpson is sceptisch en stelt dat voorkomen van hoog cholesterol en diabetes veel effectiever is tegen hartkwalen. Toch is het goed om te proberen gelukkig te zijn en elke dag een paar leuke dingen te doen, zegt onderzoeksleider K. Davidson. Veel mensen leven toe naar hun vakantie, maar vergeten nu gelukkig te zijn. 

Lees ook:Vrouwen scoren qua beweging beter dan mannen
Lees ook:Koolhydraten schrappen is niet altijd goed
Lees ook:Humor op het werk kan stress voorkomen
Lees ook:Tanden poetsen kan hartklachten voorkomen
Lees ook:Herken diabetes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gelukkig zijn is gezond

  1. gelukkig zijn

    Gelukkig zijn is zeker gezond. En ongezond maakt vaak ongelukkig. Er zijnnog niet zoveel tips te vinden op het web over geluk en gezondheid. Ik heb even gezocht, maar dat levert met betrekking tot gezondheid niet direct veel op.

    Tips over gelukkig zijn vind je wel op bijvoorbeeld http://www.gelukkiggeluk.nl.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>